GÜNDEM Haber Girişi : 29 Ocak 2020 10:35

13 MİLYONLUK İKİ TAŞINMAZ YANDAŞ VAKIFLARA VERİLMİŞ

13 MİLYONLUK İKİ TAŞINMAZ YANDAŞ VAKIFLARA VERİLMİŞ
Sayıştay raporuna göre emlak vergi değeri toplamda 13 milyon 527 bin olan iki adet taşınmaz, farklı vakıf ve derneğin kullanımına bedelsiz olarak bırakıldı.

Sayıştay, 2018 denetimleri kapsamında Eyüpsultan Belediyesini inceledi. Eyüpsultan Belediyesinde yapılan pek çok usulsüzlük Sayıştay denetimine takıldı. Sayıştay, Belediyede iç denetimin olmadığını, belediye birim ve personel görevlerinin yazılı olarak belirlenmediğini, çok sayıda bilgi ve belgenin olmadığını kaydetti.

Raporda yer alan bir başka usulsüz işlem ise bazı taşınmazların bedelsiz olarak vakıflara verilmesi. Rapora göre emlak vergi değeri toplamda 13 milyon 527 bin olan iki adet taşınmaz, farklı vakıf ve derneğin kullanımına bedelsiz olarak bırakıldı.

Eyüpsultan Belediyesinin CHP’li Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar söz konusu tahsise ilişkin gazetemize konuştu. İşkar, “Bu tahsislerden biri Feshane’de bulunan ve belediyenin eskiden kullandığı binanın 25 yıllığına İlim Yayma Cemiyetine verilmesi. CHP’nin belediye meclis üyeleri buna karşı dava açmak için başvuruda bulundu ancak bütün başvuruları reddedildi” dedi.

Sayıştay ayrıca 2018 yılı içerisinde çok sayıda dernek ve vakfa belediyece kiralanan otobüs ve minibüsler ücretsiz kullandırıldığını tespit etti.