GENEL Haber Girişi : 16 Haziran 2019 15:45

ADD EKREM İMAMOĞLU DEDİ

ADD EKREM İMAMOĞLU DEDİ
Atatürkçü Düşünce Derneği Alibeyköy Şubesi, Yunus Gösteri Merkezi’nde kahvaltıda buluştu.

Atatürkçü Düşünce DerneğiEyüpsultan Şubesi'nin Yunus Gösteri Merkezi’nde ki kahvaltı programına siyasi parti temsilcileri meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ferzan Özer, Emel Bilenoğlu ve ADD üyeleri katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alibeyköy Şubesi Başkanı Filiz Tunç Yıldırım yaptığı konuşmada 23 Haziran İstanbul seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na destek istedi. Yıldırım “Millî Mücadele’nin 100 yılı, derneğimizin kuruluşunun 30. Yılı nedeni ile düzenlediğimiz birlik, beraberlik dayanışma kahvaltımıza hoş geldiniz. Bugün Babalar Günü, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin babası Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete göç etmiş, salonda buluna ve baba adaylarının ve bir baba şefkati ile çocukları kucaklayan herkesin Babalar Gününü kutlarım.

Atatürkçü dostlarım Atatürk Cumhuriyeti şöyle tanımlar: ‘Yaptığımız ve yapmakta olduğumuz devrimin amacı, Türkiye halkının tamamen çağdaş ve bütün anlam ve biçimi ile uygar bir toplum haline ulaştırmaktır. Devrimlerin temel ilkesi de budur.’ Cumhuriyet yaklaşık 100 yıl önce Atalarımızın emperyalizme karşı verdiği kurtuluş savaşının tacıdır. Cumhuriyet özgürlük demektir. Çağdaş olmak demektir. Başka sistemlerin konuşulduğu şu günlerde cumhuriyet bizim olmazsa olmazımızdır. Değerli dostlar sizlerden aldığımı güçle Eyüpsultan’da Atatürk ve Cumhuriyet kazanımlarını savunma ve yaşatma mücadelesini veriyoruz.

31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu kazandı. Bu sonuç antidemokratik şekilde iktidar cephesi tarafından seçim iptal edildi. Vicdanlara sığmayan bir karar alındı. İstanbul halkının iradesi hiçe sayıldı. 23 Haziranda gerçekleşecek olan İstanbul seçimleri bizler için demokrasi sınavı niteliğindedir. Rotamız Atatürk’tür. Rotası Atatürk olan bizler çağdaş, laik ve demokratik bir Türkiye için 23 Haziran’da Millet İttifakının adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanması için elimizden geleni yapacağız. Bizleri kırmayıp davetimize katıldığınız için yönetim kurulum ve şahsım adına hepinize teşekkür ederim. Millî Mücadeleyi baştan bağımsızlık ruhu ile hepinizi selamlıyorum”