KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 19 Şubat 2020 11:53

ENSAR VAKFI EYÜPSULTAN’DA OKULLARDA YARIŞMA DÜZENLİYOR

ENSAR VAKFI EYÜPSULTAN’DA OKULLARDA YARIŞMA DÜZENLİYOR
Ensar Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü iş birliğiyle 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı itibarıyla Eyüpsultan’daki tüm resmi ve özel ortaokullarda “Sana Emanet Bilgi Yarışması” düzenliyor. 

Yarışma kapsamında dileyen her ortaokul öğrencisine “Sorularla 40 Derste Ahlak” kitabı ücretsiz dağıtılacak ve bu kitaptan sınava giren öğrencilerden başarılı olanlar çeşitli ödüllerle mükâfatlandırılacak.

 

Hz. Muhammed’in ahlakının öğrencilere öğretilmesi amaçlanan yarışmayla Hz. Muhammed’in ahlakının tanınması; sevgi, merhamet, kardeşlik, dürüstlük ve hayâ gibi güzel ahlak özelliklerinin ayet ve hadisler ışığında çocuklara öğretilmesi amaçlanıyor.

5. ve 6. sınıf ile 7. ve 8. sınıf kategorilerinde ayrı ayrı ama aynı zamanda düzenlenecek yarışmaya öğrenciler 21 Şubat’a kadar “www.sanaemanet.org” internet adresinden başvuru yapabilecekler. Başvuru yapan öğrencilerin ücretsiz kitapları kargo ile gönderilecek.

 

Öğrenciler yarışma kapsamında yapılacak sınavın 50 soruluk birinci aşamasına 2 Nisan’da saat 10.00’da kendi okullarında girecekler ve 90 puan ve üzeri not alan öğrenciler, 18 Nisan’da saat 10.00’da Yarışma Kurulu tarafından belirlenecek merkezlerde düzenlenecek 80 soruluk ikinci aşama sınavına girmeye hak kazanacaklar. İlçelerdeki sınavda 5. ve 6. Sınıflar kendi aralarında ve 7. ve 8. Sınıflar kendi aralarında derecelendirilecek ve birincilere üç bin lira, ikincilere iki bin lira ve üçüncülere de biner lira ödül verilecek. Akabinde aynı kategorilerde İstanbul İl dereceleri belirlenecek ve aynı ödüllerle ödüllendirilecekler.