EKONOMİ Haber Girişi : 12 Eylül 2019 13:19

EV ALMANIN TAM ZAMANI

EV ALMANIN TAM ZAMANI
Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı Av. Ramazan Karaca yaptığı açıklamada “Ev almanın tam zamanı “dedi.

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı Av. Ramazan Karaca faizlerin düştüğü bu zamanlarda yatırım araçları arasında en güvenli liman olarak konut yatırımı ön planda olduğunu ifade ederek ev almanın tam zamanı olduğunu dile getirdi.

 
Av. Ramazan Karaca ”Kamu bankaları tarafından gerçekleştirilen konut kredisi faiz indirimiyle birlikte vatandaşlar yoğun bir şekilde konut kredisi çekmeye başladı. Konut kredisi çeken vatandaşlar konut alımlarında da yoğun bir talebin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu talep doğal olarak konut / işyeri fiyatlarında artışa neden olacaktır. Piyasalar bu refleksi göstermeden düşük fiyatlı konut almanın tam zamanıdır.

 

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0,99'a indirmesi ile konut fiyatları çok cazip hale geldi.

 

Bugüne kadar mevduat faizlerinin yüksek olmasından dolayı vatandaşların faiz getirisi için parasını bankaya yatırması doğru bir karardı. Fakat bankaların kredi faizlerini indirmesi yatırımcıların yeniden konuta yönelmesini cazip hale getirdi.

 

2020'de konut maliyetlerinin de yükselmesiyle uygun fiyatlı ev bulmak zorlaşacak

 

Şu anda konut fiyatları dipte, bu nedenle konut almak isteyen ve gayrimenkul yatırımcıları için daha uygun dönem olamaz.

 

Eyüpsultan’da üyelerimizin bitmiş, yakın zamanda teslim edilecek satılık uygun fiyata konutları bulunmaktadır.