KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 07 Aralık 2021 10:12

EYÜPSULTAN ANADOLU LİSESİ ERASMUS ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

EYÜPSULTAN ANADOLU LİSESİ ERASMUS ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI
Eyüpsultan Anadolu Lisesi 'Creating digital dictionaries and mobile applications for learning foreign languages ' adlı Erasmus+ KA229 Okul Eğitimi projesinin ilk hareketligini 28 Kasım- 4 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirdi.

Pandemi kısıtlamaları nedeni ile Romanya ve İtalya'dan ortak okulları programa katılamadı. Macaristan ve  Slovakya' dan 4 öğretmen  ve 8 öğrencinin katıldığı program süresince  okul, ülke ve eğitim sistemi tanıtımları, öğrenci ve öğretmen sunumları yapıldı.

 

 

Katılımcı öğrenciler, kendilerine eğitimde faydalı olabilecek mobil uygulamalardan Canva, CamScanner ve Kahoot eğitimi aldı ve bu uygulamalar ile atölye çalışmalarına katıldı.

 

 

Eyüpsultan Anadolu Lisesi şu anda üç farklı Erasmus+ projesi yürütmektedir. Bu proje ile 2 yıl boyunca katılımcı öğrenci ve öğretmenler çeşitli mobil uygulamalar öğrenecek, M.I.T App inventor, Android Studio eğitimi alacak ve kendi mobil uygulamalarını geliştirecektir.

 

 

Eyüpsultan Anadolu Lisesi bu projesinin  ikinci öğrenci hareketliliğini 20 - 26 Mart 2022 tarihleri arasında Slovakya'nın Bratislava şehrinde gerçekleştirecektir.

 

ERASMUS + NEDİR?

Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği Ana Eylemi (Key Action 2, KA2) altında yer alan bu faaliyet ile kurumsal, yerel/bölgesel, ulusal veya uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi veya uygulanması amacıyla, program üyesi ülkelerin eğitim kurumları arasında stratejik ortaklık projelerine destek veriliyor.

 

 

Stratejik Ortaklıklar yüksek kaliteli öğretme, öğretim, öğrenme ve gençlik çalışması, kurumsal

modernizasyon ve toplumsal yenilik getiren deneyimleri uygulamaya koymak amacıyla eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren kuruluşlara ve farklı sosyo-ekonomik

 

 

sektörlerde aktif olarak yer alan şirketlere, kamusal otoritelere ve sivil toplum kuruluşlarına

işbirliği yapma fırsatı sunar.