GENEL Haber Girişi : 08 Mayıs 2019 12:23

Eyüpsultanlı çocuklar tekne orucuna başladı

Eyüpsultanlı çocuklar tekne orucuna başladı
Anadolu'nun eski ve köklü geleneği “Tekne Orucu”, Eyüpsultan'da yaşatılmaya devam ediyor.

Bu yıl da Ramazan'ın her günü öğle ezanından bir saat önce Zal Mahmut Paşa Külliyesi Ramazan Çocuk Bahçesi’ndetoplanan 4-8 yaş arası çocuklar, öğle ezanının okunmasıyla hep birlikte oruçlarını açıyor.

Eyüpsultan Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte, Anadolu'nun unutulmaya yüz tutmuş eski ve köklü geleneği olan tekne orucu ile sahura kalkan ve öğlene kadar bir şey yemeyen çocuklar, öğle ezanıyla birlikte oruçlarını açtı.

Etkinlikte Karagöz ve Hacivat gösterisiyle eğlenen çocuklara, patlamış mısır ve macun ikram edildi.

ÇOCUKLAR RAMAZAN’I YAŞAYARAK ÖĞRENECEK”

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken etkinlikte yaptığı konuşmada, Ramazan’ı çocuklarla beraber yaşamamız gerektiğini söyledi.

Çocukların Ramazan’ı yaşayarak öğreneceklerini ifade eden Köken, “Yarım gün tutup daha sonra tam gün tutmaya başlayacaklar. Bunu bizden sonraki nesillere aktarabilmek için çocuklarla beraber yapmamızda fayda var. Çocukların bu işi severek yapmaları, bundan sonraki nesillere de bunu aktarmaları lazım” dedi.

BİZİM BU RAMAZAN’DA SLOGANIMIZ: SELAM”

Eyüpsultan Belediyesi'nin bu seneki ramazan sloganının selam olduğunu dile getiren Başkan Deniz Köken, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz bizim bu Ramazan’da sloganımız selam. Niye selam? Selam demek, benden sana zarar gelmez demek. Selamın ana özelliği budur. Barış meselesini en iyi anlatan argüman selamdır. Selamın karşılığında da Aleykümselam dediğimizde benden de sana zarar gelmez demiş oluruz. Böylece barış kavramını çok net bir şekilde anlatmış oluyoruz.”

RAMAZAN İNSANLARIN HEPSİNİN EŞİT OLDUĞU BİR AYDIR”

Ramazan’ın insanların hepsinin eşit olduğu bir ay olduğunu vurgulayan Deniz Köken şöyle devam etti:

“Yaşlılarla gençlerin hepsinin bir arada olduğu ve aynı anda aynı şeyleri yaptığı, aynı saatte yemek yediği bir aydır. O yüzden bizim bu Ramazanımızın en önemli niteliği çocuklarla yaptığımız tekne orucudur.”

Tekne orucuna rezervasyon yaptırmak isteyen vatandaşlar 444 30 00 numaralı telefondan Çağrı Merkezi ile görüşebilir.