GENEL Haber Girişi : 26 Mayıs 2020 19:14

HALİT ATMACA  DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCAYI EYÜPSULTAN’A DAVET ETTİ.

HALİT ATMACA  DİYARBAKIRLI RAMAZAN HOCAYI EYÜPSULTAN’A DAVET ETTİ.
Diyarbakır’da Ulu Camii'nde gönüllü olarak yıllardır dini sohbetler yapan ve yöre halkı tarafından tanınan Ramazan Hoca’nın akıl hastanesine yatırılmasına sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Eyüpsultanlı işinsanı ve siyasetçi Halit Atmaca Diyarbakır’da Ulu Camii'nde gönüllü olarak yıllardır dini sohbetler yapan Ramazan Hoca’Eyüpsultan’a davet etti.

 

2016'da hakkında yapılan bir şikâyetin sonuçlanması neticesinde 'Diyarbakırlı Filozof Ramazan' olarak bilinen Ramazan Hoca’nın akıl hastanesine yatırılmasına karar verilmiş kendisi akıl hastanesine yatırılmıştır.

 

Yetkililere seslenen Halit Atmaca Ramazan Hoca’ın akıl hastanesinden çıkarılmasını istedi. Atmaca Ramazan Hoca’nın Eyüpsultan’a gelmesinden memnuniyet duyacağını ifade ederek “ Böyle ilim sahibi bir insanın akıl hastanesine yatırılmasını şiddetle kınıyorum. Ramazan Hoca doğruları söyleyen bir Müslümandır. Kendisinin düşünceleri, sohbeti bizlerin Müslümanlığı doğru algılamamıza büyük katkı sağlıyor. Yetkililere seslenmek istiyorum. Ramazan Hoca’yı akıl hastanesinden çıkartın. Bizler Ramazan Hocamıza sahip çıkarız. Eyüpsultan’da ağırlamak istiyoruz. Ramazan Hoca Eyüpsultan’a gelirse kendisine bir ev vereceğim. Geçim derdi olmadan hayatını sürdürmesini sağlayacağım. Eyüpsultan’da Ramazan Hoca’nın ilminden faydalanmak istiyoruz.”

Ülkenin sosyal medya gündeminde ilk sırayı alan Ramazan Hoca aynı zamanda Google’da da en çok aranılan isimler arasına girdi. 

 

RAMAZAN HOCA KİMDİR?

Diyarbakırlı 43 yaşındaki Ramazan Böçkün din üzerine yaptığı konuşmalarla biliniyor. Geçimini mezarlıklarda ağaç budayarak ve tespih ustalarına yardım ederek sağlayan Böçkün, Diyarbakır’ın farklı yerlerinde çeşitli konuşmalar yapıyor.