GENEL Haber Girişi : 30 Temmuz 2019 12:20

İmamoğlu metro hattında incelemelerde bulundu

İmamoğlu metro hattında incelemelerde bulundu
Ekrem İmamoğlu, Kabataş-Mahmutbey metro hattında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, metrobüslerde yaşanan sorunlardan haberdar olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

 

"Metrobüs araçlarımızın ciddi anlamda değişime ihtiyacı var. Hem eskiyen araçlar var. Ters yön ulaşımı sıkıntılı. Kazalara neden oluyor. İlginç yorumlar görüyorum. 1 ayda 'Hani çözecekti?' diyorlar. Beklentileri çok değişik sanırım. Aşama aşama... Metrobüsle ilgili hızlıca devreye alacağımız kısımları var. İşin tümüyle çözümü ciddi bir araç yenileme konusu. Bir rehabilitasyon ile bazı sıkıntıları çözeceğiz. Metrobüs alımlarında yanlış alımlar oldu geçmişte. Bunlar üzücü şeyler. Benim her şeyi bilmek zorunda olmadığımın herkes farkındadır. Bu işin uzmanları var. En doğru aracı buraya katmak önemli. Bu kabiliyette uzmanlarımızda var. Yeni metrobüs hatlarımız olacak."


 

"Garajlardaki Hollanda menşeli otobüsler ne olacak? 
Bu soruya İmamoğlu şöyle yanıt verdi:
- "Artık bakacağız. Müze mi yaparız onları bilmiyorum. Tabii yanlış adımların atıldığı bazı işler oldu metrobüs alımlarında. Yani özellikle İstanbul'un topografyasına uygun olmayan araçlar alınmıştı. Ciddi paralar harcanmıştı. Bunlar üzücü şeyler."

 

İstanbul'daki metro hatlarının yapımında son durum

İstanbul'da şu anda yapımı devam eden 221,7 kilometre raylı sistem hattı olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi: 
"Bunun 80 kilometresi, Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılıyor. Geri kalan 140 kilometrenin biraz üstü de İBB tarafından yapılıyor. Bunların içinde ihalesi yapılmış devam edenler var. Ne yazık ki şu an durdurulmuş olanlar var. Hatta sözleşmesi yapılmış ama başlanmamış olan bile var. Tümüyle inceliyoruz. Sıkı bir denetimle yürütmek istiyoruz bu süreci. Aynı zamanda ekonomik sıkıntılardan dolayı durdurulmuş hatlar var. Bunları inceliyoruz. 

 

Devam eden 221 kilometrelik hatlar İstanbul'un ulaşım düzenine büyük katkı sunacağı için ilk eylem planımız, bunların hızlıca devreye girmesine dönük önündeki engelleri kaldırmak. Baktığımız pencere bu. Umuyorum hem içinde bulunduğumuz Kabataş-Mahmutbey Hattı ile diğer hatların en kısa sürede İstanbulluyla buluşmasıdır."

 

İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlamasının ardından şantiyede çalışan kadın emekçilerle ayrı olarak fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, daha sonra tüm çalışanlarla toplu fotoğraf çekiminde bir araya geldi. Birçok çalışan, İmamoğlu ile "selfie" yapmak için sıraya girdi.