GENEL Haber Girişi : 30 Nisan 2019 09:19

Mayıs ayı için yağış uyarısı

Mayıs ayı için yağış uyarısı
Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacak

Hava durumu tahminiyle ilgili Meteoroloji'den gelen son dakika değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde güneşli hava etkili oluyor. Nisan ayının son haftasında Türkiye'nin geniş bölümünde sıcaklıklar artarken, mayıs ayının ilk günleri için sağanak yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas, Tunceli, Bingöl çevreleri ve Sinop'un iç kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlı havanın perşembe gününden itibaren ise yurt genelinde etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 3 ila 6 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın Yarın Marmara'nın batısında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.)dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.