GENEL Haber Girişi : 09 Aralık 2019 13:04

“Şefkatli Elleri” İhtiyaç Sahiplerine Uzanıyor

“Şefkatli Elleri” İhtiyaç Sahiplerine Uzanıyor
Eyüpsultan Belediyesinin “Şefkatli Elleri” İhtiyaç Sahiplerine Uzanıyor

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmet Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Şefkateli Mağazası ilçede ikamet eden ihtiyaç sahiplerini soğuk kış günlerinde de sımsıcak sarıyor.

 

Geçtiğimiz günlerde, Karadolap Mahallesi Whitehill Alışveriş Merkezi’nde bulunan yeni yerinde, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından açılışı gerçekleştirilen Şefkateli Mağazası, ihtiyaç sahibi ailelere destek vermeye devam ediyor.

 

Mağaza, her yaşta ihtiyaç sahibinin giyim ihtiyacını karşılamakla birlikte, çeşitli ev eşyaları ve beyaz eşya taleplerini de gideriyor.

 

AYLIK 400 AİLEYE ORTALAMA 9 BİN PARÇA KIYAFET VERİLİYOR

 

Şefkateli Mağazası aylık yaklaşık 400 ihtiyaç sahibi aileye ortalama 9 bin parça kıyafet veriyor.

Bunların arasında günlük giyilen pantolon, ayakkabı, kazak,ceket, manto, mont gibi giysilerin yanı sıra; nişanlık, gelinlik, damatlık ve sünnet kıyafetleri de bulunuyor.

 

Bu kıyafetlerin bazıları kullanılmış olurken bazıları da hiç kullanılmamış sıfır kıyafetler. Hayırsever vatandaşlar tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Şefkateli Mağazası’na verilen kullanılmış kıyafetler burada görevliler tarafından temizleniyor, ütüleniyor ve raflardaki yerlerini alıyor.

 

376 KİŞİYE SICAK YEMEK VERİLİYOR

 

Ayrıca günlük, 246 hanede ikamet eden 376 yaşlı, engelli ve yemek yapamayacak durumda olan vatandaşın evlerine sıcak yemek götürülüyor.

 

“FAZLA OLANI ATMA, EKSİK OLANI TAMAMLA”

 

Şefkateli Mağazası tarafından başlatılmış olan bir de kampanya var. “Fazla Olanı Atma, Eksik Olanı Tamamla” sloganıyla düzenlenen kampanya hayırsever vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Kampanya dahilinde vatandaşlar, kullanılabilecek durumda olan çeşitli giyim ve ev eşyalarını Şefkateli Mağazası’na veriyor.

 

Bu kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar 0534 562 81 81 numaralı telefondan yetkililere ulaşabilir.