EKONOMİ Haber Girişi : 16 Mayıs 2019 11:28

Uzel'in fabrika binası ve arazisi satıldı

Uzel'in fabrika binası ve arazisi satıldı
Eyüpsultan'da bulunan Uzel Traktör Fabrikası'nın arazisi ve binasının satış ihalesi gerçekleşti. İhaleyi 223 milyon 700 bin TL’ye ipotek alacaklısı Vera Varlık aldı.

Eyüpsultan Demirkapı'da 93,5 dönümlük arazi üzerinde kurulan Uzel Makine Traktör Fabrikası’nın bina ve arazisi 1. İflas Müdürlüğü tarafından bugün düzenlenen ihalede 223 milyon 700 bin TL’ye ipotek alacaklısı Vera Varlık tarafından satın alındı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; fabrika kapandıktan sonra bin işçi tazminatını almamıştı. Tazminatını alamayan birçok işçi de satışın sonucunu merakla bekledi.

Traktör üretiminde Türk sanayisinin en köklü ve en büyük kuruluşlarından biri olan Uzel, 6 yıl önce iflas etmişti. Dev arazinin daha önce düzenlenen birçok satış ihalesi iptal edilmişti.

Rami’de yer alan 93 bin 547 metrekarelik alanda, 150 yıl önce fayton üretim atölyesi olarak kurulan ve 1937 yılında makine ve traktör fabrikası olarak faaliyete geçen Uzel Makine Traktör’ün binası ve arazisi bugün İstanbul 1. İflas Müdürlüğü’nde saat 14.00’de ihaleye çıktı. İhale saatine kadar satışa kimse teminat yatırmadı. İhalenin bitimine dakikalar kala alacaklılar arasında bulunan Vera Varlık Yönetim A.Ş. 223 milyon 700 bin TL ile açık arttırmaya katıldı. Vera Varlık’tan başka katılım olmayınca 93 buçuk dönümlük arazi yıllar sonra yeniden satıldı.