TEKNOLOJİ Haber Girişi : 23 Haziran 2017 23:13

WhatsApp’tan tehlikeli yenilik!

WhatsApp’tan tehlikeli yenilik!
WhatsApp, kullanıcılarını kısıtlayan özelliğini kaldırmaya hazırlanıyor. Yayınlanacak olan yeni güncelleme ile birlikte platform kullanıcıları, artık listesinde yer alan kişilere her formatta dosya gönderebilme imkânı bulacak.

WhatsApp yayınlayacağı güncelleme ile daha da işlevsel hale gelmeye hazırlanıyor. Bilindiği gibi WhatsApp üzerinden her formattaki dosya gönderilemiyor. Şu an test aşamasında olan özellik sayesinde artık bu mümkün hale gelecek.

Gönderilecek dosyaların tam nitelikleri henüz belli olmasa da, boyutlarına bir kısıtlama getirilmesi bekleniyor. iOS kullanıcılarına 128 MB, Android kullanıcılarına ise 100 MB sınırının getirileceği belirtilen yeni güncellemeden sonra, kurulum dosyaları gönderilebilecek mi, orası henüz bilinmiyor.

Sözkonusu kurulum dosyalarının gönderilmesi kulağa hoş gelse de, durumu güvenlik açığı haline getirebilecek kötü niyetli insanların da önünü açmış oluyor.

Buna ek olarak web tarayıcı üzerinden WhatsApp Web ile kullanıcılarına hizmet sunan mesajlaşma devinin, sözkonusu kanal üzerinden de 64 MB sınırı getireceği belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.