İSTANBUL’DA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI GENİŞLİYOR...

İddiaya göre İstanbul'da 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağı 60 yaş ve 18 yaş altı için de geçerli hale getirilecek

Koronavirüse karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına İstanbul’da 18 yaş altının da dahil edilebileceği öğrenildi. Ayrıca özel araçlara trafik yasağı da gündemde.

 

Hürriyet Gazetesinin haberine göre hükümette yapılan seri toplantıların sonuncusunda, özellikle İstanbul kaynaklı yayılmaları önlemek için yeni kararlar alınması masaya yatırıldı.

 

Habere göre özel araçların tamamen yasaklanmasının yakında uygulamaya geçeceği belirtiliyor. Bu yasağın birkaç gün içerisinde başlayabileceği ifade edildi. İstanbul’da 100 bin kişinin seyahat izni için başvurduğu ve izin verilmediği öğrenildi.

 

Sokağa çıkmayı daha da azaltmak için 65 yaş üstüne konulan sokağa çıkma yasağı yaşını 60’a indirmek planlanıyor. Ayrıca 18 yaşından küçükleri sokağa çıkmasına izin verilmemesi de değerlendirilen seçeneklerden biri.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaklaşık bir haftadır İstanbul'da sokağa çıkma yasağı ilanı talep ediyor. İmamoğlu, "Sağlık Bakanımız Sayın Koca, bizim de daha önce belirttiğimiz gibi salgının Türkiye merkezinin İstanbul olduğunu açıkladı. Toplam hasta sayısının yüzde 60’ının İstanbul’da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul’a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır" demişti.


03.04.2020 13:33:00