GENEL Haber Girişi : 10 Ocak 2024 15:44

Eyüp Müteahhitler Derneği Gaziosmanpaşalı Müteahhitler ile buluştu

Eyüp Müteahhitler Derneği Gaziosmanpaşalı Müteahhitler ile buluştu
Gaziosmanpaşalı müteahhitler ile Paşa Köşkü’nde kahvaltı programında bir araya gelen Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak Gaziosmanpaşalı müteahhitler ile sektörün sorunları ve dernekleşme süreci ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

Kahvaltı programına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da katıldı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin müteahhitler ile bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek müteahhitlere Gaziosmanpaşa’da inşaat sektöründe yaşanan gelişmeler hakkında bilgi verdi.

 

 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’dan sonra söz alan Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak konuşmasına basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başladı ve basın mensuplarına programa katıldıkları için teşekkür etti.

 

 

Tutacak konuşmasında öncelikli olarak bir araya gelmenin önemi değinerek “Birlik içinde daha güçlü oluruz ve sorunlarımızı daha rahat çözeriz “dedi. Tutacak kısa süre önce dört iş insanları derneğinin EMÜDER’de bir araya gelerek beton zammı ile ilgili basın açıklamasının etkisi ile beton firmalarının zamları geri almasını örnek gösterdi.

 

 

Tutacak konuşmasında Gaziosmanpaşalı müteahhitlere kurumsal kimliğin yaratılmasının önemine değinerek örnekler verdi. Tutacak “Bundan önce Kâğıthaneli müteahhitler ile bir araya geldik. Aynı çalışmayı oradaki arkadaşlara da ifade ettim.

 

 

Belediyelerde ve diğer devlet kurumlarında yaşamış olduğumuz sorunları kurumsal kimlik üzerinden çözmenin daha kolay olduğunu belirttim. Şimdi Kağıthaneli müteahhit arkadaşlar dernekleşme sürecine girdiler ve kurumsal kimlik yaratıyorlar.

 

 

Bizlerin önceliği depreme karşı dayanıklı konutlar üreterek olası bir depremde vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. İlk önce müteahhit olarak kendimize çeki düzen vererek işe başlamalıyız.

 

 

İşini hakkı ile yapan, vatandaş ile sorun yaşamayan bir anlayış içinde hareket etmeliyiz. Mutlaka belediyelerde ve devlet kademelerinde sorunlarımız oluyor. Bu sorunları birlik içinde hareket etiğimizde çözebiliyoruz.

 

 

Sektörümüzün kendi içinde yaşamış olduğu sorunlar var. Bu sorunları yetkilere bireysel olarak ilettiğimizde muhatap bulmakta zorlanıyoruz. Ama kurumsal kimlik ile birlik bütünlük içinde hareket ettiğimiz de sorunlarımızın kısa sürede çözüldüğüne hep berber şahit oluyoruz.

 

 

Yapı denetim ile ilgili kurumsal kimliğimiz ile iki yıl önce bakanlık nezdinde yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde çok güzel sonuçlar aldık. Yapı denetim firmaları İstanbul’da dört bölgeye bölündü. Bu yeni uygulama işlerimizi kolaylaştırdı.

 

 

Sözlerimi tamamlarken şunu da ifade etmek istiyorum. Geçen sene 6 Şubat’ta Türkiye’nin unutamayacağı Kahramanmaraş merkezli deprem yaşadık. Depremin yaralarını sarmak için kurumsal kimliğimiz ile kısa sürede deprem bölgesine giderek orada yaşanan kurtarma ve yardım çalışmalarına katıldık.

 

 

Elimizden geldiğince maddi manevi yardımda bulunduk. Bunu kısa sürede yapmamızı sağlan kurumsal kimliğimiz oldu. 6 Şubat depreminin yıldönümünde Eyüpsultan Kültür Merkezinde panel düzenliyoruz. Gaziosmanpaşalı müteahhit arkadaşlarımızı panelimizde yanımızda görmekten mutluluk duyarız. 

 

 

Siz değerli Gaziosmanpaşalı müteahhitler ile kahvaltı programında hep beraber aynı sofra etrafında olmaktan yönetim kurulu üyelerim ve şahsım adına çok mutlu oldum. Tekrar teşekkür ederim.”

 

 

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak ’tan sonra söz alan Gaziosmanpaşalı müteahhitlerde yaşamış oldukları soranları dile getirdiler. Toplantının yapılmasında öncü olan Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak’a teşekkür ettiler.

 

 

Toplantı müteahhitlerin sorunlarını dile getirmek, rapor hazırlamak ve dernekleşme sürecini takip etmek için temsil heyeti seçilmesini oy birliği ile kabul etti.

 

 

Gaizosmanpaşa Temsil Heyeti

 

İrfan Tutacak

Metin akıncı

Sidar Tekin

Emrah Kabay

Ali Kabay

Servet Kınay

Muhsin Çiftçi

Cüneyt Tunç

Ceyhun Bozkurt

Eyüp Demirkapı

Sebahattin Ulu

Erhan Acat

Ahmet Dinçer

Erdal karataş

Orhan Karakaya

Abdülmenaf Yakut

Fatih Abdioğlu

 

Haber: Cengiz Oylum