GENEL Haber Girişi : 13 Şubat 2023 11:10

EYÜPSULTAN DEPREM GÖNÜLLÜLERİ DEPREMZEDELERİN UMUDU OLDU

EYÜPSULTAN DEPREM GÖNÜLLÜLERİ DEPREMZEDELERİN UMUDU OLDU
"Asrın afeti" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde depremzedelere yardım için Eyüpsultan’dan hareket eden Eyüpsultan Rizeliler Deprem Gönüllüleri enkaz altında kalan çok sayıda kişinin kurtarılmasını sağladı.

Deprem bölgesinde arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları aralıksız sürüyor. Yıkılan binaların enkazından saatler sonra kurtarılanların haberleri, tüm Türkiye'ye sevinç yaşatıyor.

 

Deprem sonrası hemen organize olan ve kısa zaman sonra deprem bölgesine ulaşan Eyüpsultan Rizeliler Deprem Gönüllüleri Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da birçok insanı enkaz altından kurtarılmasına vesile oldu.

 

Eyüpsultan Rizeliler Deprem Gönüllüleri Adıyaman’da depremin altıncı günü enkaz altında açtıkları koridor ile iki kişinin hayatını kurtardılar. Depremden 150 saat sonra Adıyaman’da enkaz altından Abdurrahman Kızıl ve Serap Hoca’yı enkaz altından çıkarttılar.

 

 

Alibeyköy’ün sevilen esnafı Çırçır Kuk Fırının sahibi Eyüpsultan Rizeliler Deprem Gönüllüleri Ekip Başkanı Gökhan Kuk sosyal medyada yayınladığı videoda Malatya’da dört kişi Adıyaman’da 14 kişi olmak üzere toplamda 18 kişiyi enkaz altından kurtardıklarını belirtti. Gökhan Kuk ekipman desteğinden dolayı Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, başkan yardımcısı Muhammet Çakır’a ve Eyüpsultan Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı'ya teşekkür etti.