GENEL Haber Girişi : 27 Mayıs 2024 22:46

Ferzan Özer Aile Mezarlığına Kur’an-ı Kerim Dolabı Yaptırdı

Ferzan Özer Aile Mezarlığına Kur’an-ı Kerim Dolabı Yaptırdı
Ferzan Özer Eyüpsultan Pierloti’de bulunan aile mezarlığına Kur’an-ı Kerim dolabı yaptırılarak içerisine Kuran-ı Kerim ve dua kitapları koydu.

Ferzan Özer yeni yaygınlaşmaya başlayan mezarlıklarda Kur’an-ı Kerim dolabı projesini Eyüpsultan Pierloti’de bulunan aile mezarlığına hayata geçirdi.

 

 

Yağmur ve su almayacak şekilde yaptırılan Kur’an-ı Kerim dolabı vatandaşların ilgisini çekti.

 

 

Son dönemde Kur’an-ı Kerim dolabı mezarlıklara konuşmaya başladığını belirten Ferzan Özer “Bu projeyi basından okudum ilgimi çekti .Peygamber Efendimizin ‘Ölülerinize Yasin Okuyunuz’ hadisi bu uygulamanın esin kaynağı olduğunu düşünüyorum. Ahirete göç edenlerin ne ekmeğe ne suya nede yemeğe ihtiyacı var. Onların sadece duaya ihtiyacı var. Bildiğiniz gibi yakın zamanda kardeşim Ferhan’ı kaybettik. Sık sık Eyüpsultan’da mezarını ziyaret ediyorum. Her zaman yanımda Kur’an-ı Kerim ve dua kitapları olmuyor. Bu uygulamayı hayata geçirmeye karar verdim. Mezar başına gelen vatandaşlarımız buradan Kur’an-ı Kerim ve dua kitaplarını alarak yakınlarının, sevdiklerinin mezarlarında Kur’an-ı Kerim ve dua okunmasına vesile olduğum için mutluyum. Umarım bu uygulama kısa zaman içinde yaygınlaşır”