GENEL Haber Girişi : 04 Şubat 2024 20:04

GAZİOSMANPAŞA MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ KURULUYOR

GAZİOSMANPAŞA MÜTEAHHİTLER DERNEĞİ KURULUYOR
Gaziosmanpaşalı müteahhitler sektörün sorunlarını birlikte çözmek için dernek çatısı altında toplanıyor.

Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak’ın inşaat sektörünün sorunlarını dile getirmesi ve sonuç alması ile beraber komşu ilçelerde müteahhitler dernekleşme sürecine girdi.

Gaziosmanpaşalı müteahhitler ve iş insanları Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak’ın yol göstericilinde iki aydır bir dizi toplantı dernekleşme kararı aldı.

 

 

Gaziosmanpaşalı müteahhitler ve Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak cumartesi günü Paşa Köşkü Cafe Restoran’da bir araya gelerek dernekleşme süreci ile ilgili kararlar alarak Gaziosmanpaşa İş İnsanları ve Müteahhitler Derneği kurucular kurulu ve geçici kurucular kurulu başkanını belirlediler.

 

Kahvaltı programına Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, başkan yardımcısı Mustafa Koral da katıldı.

 

 

Toplantıyı yöneten Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak yaptığı açılış konuşmasında inşaat sektörünün zor günler geçirdiğinin altını çizdi ve dernekleşmenin sektörün sorunlarını çözmede önemli bir araç olduğunun altını çizdi. 

 

DEPREME KARŞI HEPİMİZ SORUMLUYUZ

Tutacak 6 Şubat Depremin yıldönümün geldiğini fakat depreme karşı İstanbul’da binaların yenilenmesi konusunda önemli sıkıntıları olduğunu belirterek siyasilere seslendi. “Bizler müteahhitler olarak topluma karşı sorumluyuz. Yaptığımız ya da yapacağımız binalar depreme karşı dayanıklı ve içinde yaşayan insanların yaşam kalitesini yükseltmek zorundadır. Bizler bu bilinçle işlerimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. Bugün 3 Şubat üç gün sonra Kahramanmaraş Depremin yıldönümü, öncelikle depremde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yaralı kurtulanlara şifa diliyorum. Depremin ardından bir yıl geçti. İstanbul depremi kapıda. Her an deprem olabilir. Bizler, hepimiz yaşanacak depremde önlem almadığımız sürece sorumluyuz. 

 

 

SİYASİLERDEN BEKLENTİMİZ VAR

Acil olarak İstanbul’un yenilenmesi, eski binaların yerini depreme dayanıklı yeni binaların alması gerekiyor. Fakat mevcut imar durumunun yetmediğini görüyoruz. Yeni düzenlemelerin acil olarak yapılması gerekiyor. Önümüzde yerel seçim var. Buradan adaylara seslenmek istiyorum İstanbul’u el birliği ile yenileyelim. Ne kadar çok bina yenileyebilirsek o dar çok hayat kurtarmış oluruz.  İmar durumlarının depremi göz önüne alarak yenilememiz gerekmektedir. Bu durum önümüzde çözülmesi gereken depreme karşı en elzem sorundur. Bizler üzerimize düşeni yapmaya çalışıyor. 

 

 

GAZİOSMANPAŞA’DA MÜTEAHHİTLER BİR ARAYA GELDİ

Müteahhit arkadaşlarımızın her ilçede bir araya gelmesi için çabalıyoruz. Birlikten güç doğar ilkesi ile hareket ederek depreme karşı her yerde güçlü ses çıkarmak için çalışıyoruz. Bugün uzun süredir devam eden toplantılarla Gaziosmanpaşa’da müteahhit ve iş insanı arkadaşları bir araya getirerek dernekle sürecine girdik. Ne mutlu ki bizlere Gaziosmanpaşalı müteahhit arkadaşlar ile bugün dernekleşme konusunda ortak karar aldık. Her şeyden önce bu birlikteliğimize destek veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanız Hasan Tahsin Usta’ya ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Derneğimiz Gaziosmanpaşalı müteahhitlere ve Gaziosmanpaşa’da yaşayan vatandaşlarımıza hayırlı olsun.

 

 

HASAN TAHSİN USTA: DERNEKLEŞMEYİ DESTEKLİYORUM

İrfan Tutacak. Açılış konuşmasından sonra sözü Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’ya verdi. Sivil toplumun gelişmesinin önemine değinen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta Gaziosmanpaşalı müteahhitlerin dernekleşme sürecini sonuna kadar desteklediğini ve Gaziosmanpaşa’yı müteahhitler ile depreme hazırlayacaklarını ifade etti.

 

 

 

Gaziosmanpaşa Müteahhit ve İş insanları Derneği Kurucular Kurulu Başkanlığını üstlenen İkra Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Acat yaptığı konuşmasında Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak’ın sektörün sorunlarını her platformda dile getirmesi ve özellikle beton zamları konusunda yaptığı basın açıklamalarının etkisi ile beton firmalarının zamları geri almasının sektörde sivil toplumun önemini bir kere daha gözler önüne serdiğini ifade ederek Gaziosmanpaşalı müteahhitler ve iş insanlarının sürdürmüş olduğu dernekleşme sürecinde yaptığı katkı yol göstericiliği için Tutacak’a teşekkür eti.

 

 

GAZİOSMANPAŞALI MÜTEAHHİTLER OLARAK BİR ARAYA GELİYORUZ

Acat “İlçemizde birçok inşaat firması, müteahhit ve iş insanı var.  Bunların her biri ekonominin zor günler yaşadığı bu günlerde bizim için baş tacı bulunmaz nimettir. Biz hepsi ile tek tek görüşüp derneğimize dahil edeceğiz, tüm sorunlarımızı birlikte istişare ile çözmek ve ortak hareket etmek amacıyla dernek çatısı altında bir araya geleceğiz.  Kendi içimizde yöre memleket dil din ayrımı yapmadan ve özellikle siyaset katmadan tüm iş insanı ve müteahhitler ile birlikte hareket edeceğiz. Tüm arkadaşlarımızın ofisinin kapısını tek tek aşındıracağız.

 

 

 

GAZİOSMANPAŞA’YI YAPILAŞMADA ÖRNEK İLÇE YAPACAĞIZ

Müteahhitler ve iş insanları olarak yaşadığımız, çalıştığımız ilçe olan Gaziosmanpaşa’yı yeşil alanları bol, otoparkları olan şehre katma değer katan projeler yaparak İstanbul’da örnek ilçe yapmak için yola çıkıyoruz. Belediye başkanızın mühendis olması depreme karşı modern konutların yapılması konusunda hassasiyet sahibi olması biz Gaziosmanpaşalı müteahhitlerin avantajıdır.

 

MÜTEAHHİT İLE TOPRAK SAHİPLERİNİN SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ

Derneğimizin kuruluş işlemlerinin ardından ilçemizde yaşanan sorunlara öncelik vereceğiz. Birçok mahallemizde müteahhitler ile mal sahipleri arasında mahkemelere intikal etmiş ve karşılıklı mağduriyetler oluşmuştur. Bu sorunlar ile ilgili komisyon kurup hiç kimseyi mağdur etmeden uzlaşı ile çözüme kavuşturacağız.

 

 

Daha önceden bakanlıkça riskli alan ilan edilmiş yerleri belediye ile istişare sonucunda TOKİ’ye gerek kalmadan, gerekirse Gaziosmanpaşalı müteahhitler ile bir konsorsiyum kurarak çözüm yaratacağız.

 

 

HERKESİN EV SAHİBİ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Artan maliyetler vatandaşlarımızın ev sahibi olmasını güçleştirdi. Bizler müteahhit derneği ve İstanbul’daki diğer müteahhit dernekleri ile istişare ederek tedarikçilere karşı rekabetçi ve adil piyasa koşullarının yaratılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bu sayede maliyetleri düşürerek vatandaşlarımızın ev sahibi olmasına vesile olacağız.

 

Bugün kurucular kurulumuz belirledik. Ayrıca bizlerin dernekleşme sürecini destekleyen yol gösteren Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’ya ayrıca teşekkür ederim. 

 

 

Önümüzdeki günlerde kuruluş dilekçesini vererek dernekleşme sürecimizi tamamlayacağız. Arkadaşlarımıza, meslektaşlarımıza ve ilçemize hayırlı olsun. Şimdiden sektörümüzün sorunları için kolları sıvadık. Allah’ın izni ile hem Gaziosmanpaşa halkı ile hem de iş insanı arkadaşlarımız ile birçok güzel şeyler başaracağız” dedi.

 

 

 

Kurucular Kurulu

Gaziosmapaşa Müteahhit ve İş Adamları Derneği Kurucu Başkan ve Yönetim Kurulu Listesi

1

Erhan Acat

2

Ahmet Dinçer

3

Ali Kabay

4

Erdal Karataş

5

Cüneyt Tunç

6

Muhsin Çiftçi

7

Sabahattin Uluğ

8

Orhan Karakaya

9

Emrah Kabay

10

Eyüp Demirkapı

11

Seyhan Bozkurt

12

Abdullah Çavuş

13

Mehmet Yaltan

14

Murat Acat

15

Bilal Koçak

16

Nadir Arat

17

Şakir Acat

18

Halit Yaşar

19

Erol İçöz

20

Mansur Eminoğlu

21

Yusuf Karataş

22

Lütfi Demir

23

Turgay Çelik

24

İbrahim Tosuncu

25