SİYASET Haber Girişi : 04 Şubat 2024 16:36

İYİ PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI’NDAN CHP’YE DESTEK

İYİ PARTİ ESKİ İLÇE BAŞKANI’NDAN CHP’YE DESTEK
Geçmiş dönem İyi Parti Eyüpsultan İlçe Başkanlığı yapan Mehmet Hulisi Sıvacı ve mahalle başkanları İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’nu ve CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’i destekleme kararı aldı.

Mehmet Hulusi Sıvacı ve mahalle başkanları bugün Eyüpsultan Bahçeli Cafe’de toplanarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ve CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’i destekleme kararını açıkladılar.

 

 

Sıvacı yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

Saygıdeğer İyi Parti üyeleri ve Eyüpsultan kamuoyu…

 

Bugün sizlere önemli bir mesele hakkında açıklama yapma ihtiyacı hissediyoruz. 

 

Partimiz, ülkenin birliğini ve bekasını ön planda tutan bir misyonla kurulmuştur.

 

Partimizin temel amacı, ülkemizin kalkınması ve demokratik değerlerin güçlenmesi, baskı zulüm ve adaletsizliğin önüne geçmek ve dürüst bir siyasi zemin hazırlamaktı.  Ancak, içeride birlik ve beraberliği yok sayarak muhalefet yaptığımız adaylara kolaylık sağlamak adına seçim yarışına katılmak kuruluş amacımıza hizmet etmekten uzaktır.

 

 

Gözlemlediğimiz üzere, İyi Parti'nin Eyüpsultan İlçe Belediye Başkan adayı ile İstanbul Büyükşehir Belediye adayının seçilme ihtimali düşük görünüyor. 

 

Bu bağlamda, İyi Parti adaylarının daha önce ittifak kurduğumuz CHP adaylarının kazanmaması için aday çıkarıldığı kanaati oluşturmaktadır.  İçeride birlik ve beraberliği sağlamak adına çatışmalara neden olacak aday yarışları, partimizin kuruluş değerleri ile vatandaşların partimize beslediği sempatiye hizmet etmekten uzaktır. Yapılan siyasi manevraların partimizin temel değerlerine hizmet etmediği, kişisel menfaatlere hizmet ettiği hissiyatı uyandırmaktadır.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Ekrem İmamoğlu'nun, İyi Parti'nin temel değerleri doğrultusunda ülkemize hizmet ettiğini ve bundan sonrada hizmet edebilecek bir İBB adayı olduğunu düşünüyoruz. 

 

 

Birlik ve beraberlik adına, İyi Parti üyeleri olarak Ekrem İmamoğlu'na ve CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’e destek verme kararı almanın önemli olduğuna inanıyoruz.

 

 

Ülkemizin bekası ve kurucu değerlere dönme adına, İyi Parti üyeleri olarak Sayın Ekrem İmamoğlu'nu ve CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen’i destekliyoruz. 

 

 

Bu süreçte, birlik ve beraberlik içinde, partimizin kuruluş amacına sadık kalarak daha güçlü bir Türkiye için çaba göstermeye devam etmeliyiz.

 

Bu konuda kamuoyunun duyarlılığını bekliyor ve birlikte daha güçlü bir Türkiye için el birliğiyle hareket etmeye davet ediyoruz.

 

Saygılarımla;

Mehmet Hulusi Sıvacı

2. Dönem Yönetim Kurulu ve Teşkilatı adına, önceki dönem İYİ Parti İlçe Başkanı