SAĞLIK Haber Girişi : 14 Mart 2024 12:43

"Sağlık Yatırımlarına Hız Verilecek”

Dr. Mithat Bülent Özmen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık projelerini açıkladı.

Her yaştan vatandaşın faydalanacağı sağlık hizmetlerine hız vereceklerini belirten Özmen; özellikle çocuklar, kadınlar, yaş almışlar, engelliler ve gençler düşünülerek hazırlanmış sağlık hizmetleri başlatacaklarını söyledi. 

 

Eyüpsultan CHP’li Belediye Başkanı Adayı CHP’li adayı Dr. Mithat Bülent Özmen, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık emekçileri ile sağlık alanında çalışan bilim insanlarını kutladı. Eyüpsultan halkına kapsamlı ve kolay ulaşılabilir uygulamalarla yoğun sağlık hizmetleri getireceklerini belirten Özmen, “Sağlık, en temel insan hakkıdır. Sağlık hizmetlerini sunmakta aciz kalanlar, insan haklarını ihlal etmiş kabul edilir ve ne yazık ki Eyüpsultanlılar hak ettikleri kalite ve konforda sağlık hizmetlerinden mahrum bırakılmış durumdalar. Yeni doğandan başlayarak çocuklar, kadınlar, yaş almışlar, engelliler ve gençler düşünülerek hazırladığımız sağlık hizmetlerimizi adım adım, kalem kalem planladık.  1 Nisan itibarıyla Eyüpsultan sağlıkla kalkınacak.” dedi. 

 

“Sağlıklı yaşam odak noktamız”

Güzeltepe, Yeşilpınar, İslambey, Çırçır ve Esentepe mahallelerinde ücretsiz sağlık taramaları, aşı kampanyaları, diş ve göz taraması, ilaç yardımları gibi sağlık hizmetlerini hayata geçireceklerini belirten Özmen; üreme sağlığı, dengeli beslenme, obezite ile mücadele, kişiselleştirilmiş diyet programları gibi  hizmetlerin verileceği merkezler kuracaklarının altını çizdi. Vatandaşlara doğrudan fayda sağlayacak uygulamalarla sağlıklı yarınlar inşa edeceklerini söyleyen Özmen, “Kadınlara yönelik psikolojik destek ve kadın sağlığı hakkında bilgi alabilecekleri birimler kuracağız. Kadınların sorunlarını gidermeye yönelik adımlar atarak hayatlarını kolaylaştıracağız” diye konuştu.

 

“Çocuklarımızın karnı tok olacak ve sağlık hizmetlerinden eşit faydalanacak” 

Çocuklara özel hizmet verecek mobil diş polikliniği açacaklarını ve ebeveyn adayları için gebelik, yenidoğan ve çocuk bakımı hakkında bilgi paylaşılacak “Gebelik Eğitim Merkezi” kuracaklarını söyleyen Özmen, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Merkezi’nde ücretsiz danışmanlık hizmetinin herkese ulaşacağını belirtti. Sağlık için beslenmenin öneminin yadsınamaz olduğunun altını çizen Özmen, MEB’e bağlı seçilen okullarda günde bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek vereceklerini söyledi. 

 

Yaşlılar, engelleriler ve bakım verenlerine yönelik hizmetler

Yaş almış vatandaşlar için geçici bakım desteği verileceğini ifade eden Özmen, şöyle konuştu: “Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz ile hem yaş almış vatandaşlarımızın sağlığını ve konforunu artıracağız hem de kendilerine bakmakla yükümlü yakınlarının sorumluluklarını paylaşacağız. Benzer desteği engelli vatandaşlarımız için kuracağımız ‘mola evleri’ sayesinde de engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak üzere vereceğiz. Bakım verenlerin yaşam kalitesini artırmayı kendimize bir sorumluluk kabul ediyoruz.” 

 

Türkiye'de modern tıp eğitiminin başladığı gün kabul edilen 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık alanında çalışan tüm emekçileri ve insan yaşamına büyük katkılar sunan bilim insanlarını kutlayan Dr. Mithat Bülent Özmen, ilk Türk kadın hekim Hatice Safiye Ali’yi de şükranla andığını ifade etti.