Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin sivrisinekle mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Sivrisinekle mücadelede vatandaşların bilinçlenmesi için bilgilendirme çalışmaları yapıldığını dile getiren Uzman Biyolog Sevilay Kablan Yıldız, “12 ay boyunca yaptığımız mücadele çalışmalarında sadece kimyasal değil fiziksel ve kültürel mücadele yöntemleri de kullanıyoruz” dedi.
Vektörel mücadele kapsamında yerleri tespit edilmiş sivrisinek üreme noktalarında Eyüpsultan Belediyesi ekipleri yıl boyu gerçekleştirdiği ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan çalışmalarda, sivrisineklerin üremesine elverişli alanların ortadan kaldırılması için büyük çaba gösterilirken, vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi için bilgilendirme çalışmaları yapıyor.
VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DEĞERLENDİRİLİYOR
İlçenin tamamında rutin ilaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ekipler, özellikle sivrisineklerin üremesine uygun ortam oluşturan yerlerde çalışmaları sürdürüyor.
Bu kapsamda su kuyuları, bina bodrumlarında biriken sular, eski otomobil lastikleri, boş saksılar, eski boya kutuları, üstü açık su tankları, süs havuzları, çiçek sulama kapları, su dolu variller, yeşil ve sulak alanlar, metruk yapılar, apartman bahçelerinde bulunan kanalizasyon bağlantıları, kullanılmayan su depoları ile kuyular gibi yerler tespit edilerek ekipler tarafından larvasit ve pupasit uygulamalar yapılıyor.
ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI ÖN PLANDA TUTULUYOR
Çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülürken, uygulamalar çevre ve insan sağlığı ön planda tutularak, Dünya sağlık Örgütü (WHO) tarafından tavsiye edilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış ürünlerle Halk Sağlığı Alanında Haşerelere Karşı İlaçlama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik doğrultusunda gerçekleştiriliyor.
“MÜCADELEDE VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli Uzman Biyolog Sevilay Kablan Yıldız şunları söyledi: “Ekiplerimiz ilçe genelinde larvasit ve pupasit çalışmaları yapıyor. Larvasit çalışmaları, ergin sivrisineklerin yumurta bıraktıkları alanlardaki larvaların gelişmesini durduruyor ve ergin forma geçmesini engelliyor. Kuyular, durgun sular, saksı altındaki tabaklar gibi alanlarda fiziki mücadeleler yapıyoruz.
12 ay boyunca yaptığımız mücadele çalışmalarında sadece kimyasal değil fiziksel ve kültürel mücadele yöntemleri de kullanıyoruz. Kültürel mücadele yönteminde vatandaşlarımızı sivrisineklerin üremesine elverişli alanlar konusunda bilinçlendiriyoruz ve sivrisinekle mücadele konusunda bu alanların bertaraf edilmesi konusunda desteklerini bekliyoruz.”