GENEL Haber Girişi : 07 Mart 2023 21:28

TRAMVAY YİNE KAZA YAPTI

TRAMVAY YİNE KAZA YAPTI
Eminönü'nden Sirkeci istikametinde hareket eden tramvay raydan çıkarak elektrik direğini çevreleyen taşlara çarptı.

Kabataş-Bağcılar tramvayı Eminönü'nden Sirkeci istikametine gittiği sırada saat 14.45 sıralarında raydan çıkarak iki rayın arasındaki elektrik direğini çevreleyen taşlara çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, seferlerde akmasa yaşandı. Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada ise, "T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'mızda seferlerimiz geçici bir süre için Kabataş-Eminönü ve Bağcılar-Sultanahmet istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi. Ekiplerin çalışmasının ardından seferler normale döndü.

 

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada ise "T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattımızda seferlerimiz geçici bir süre için Kabataş-Eminönü ve Bağcılar-Sultanahmet istasyonları arasında yapılmaktadır." İfadelerine yer verildi.

TRAMVAY KAZALARI DA GİDEREK ARTIYOR

Vatandaşın can ve mal güvenliğini tehdit etmeye devam eden İstanbul'daki toplu taşımada yaşanan bazı ciddi kazalar ise şu şekilde:

*6 Ocak 2023'te ise Zeytinburnu Seyit Nizam Caddesi'nde tramvay ile otomobil çarpıştı. Otomobilde sıkışan yaralı sürücü, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
*İstanbul Eyüpsultan ilçesinin Alibeyköy semtinde 5 Aralık 2022 tarihinde yaşanan tramvay kazasında ise 33 kişi yaralanmıştı.
*20 Aralık'ta Kabataş'ta raydan çıkan tramvay elektrik direklerine çarpmış kazada 4 yolcu yaralanmıştı.
*11 Mayıs 2022'de ise Fatih'te Kocamustafapaşa- Eminönü seferini yapan 35 hat numaralı otobüse Haseki'de tramvay çarpmış ve 6 yolcu yaralanmıştı.

Etiketler : TRAMVAY KAZA