EKONOMİ Haber Girişi : 07 Şubat 2024 19:42

Via Life Projesi’nin Temeli Atıldı

Via Life Projesi’nin Temeli Atıldı
Eyüpsultan'da saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde bulunan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. 

Eyüpsultan’da büyük dönüşüm devam ediyor

 

 

Bu kapsamda otuz altı yıllık geçmişe sahip Öğretmenler Sitesi, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşacak.

 

 

Yunus Emre Yapı'nın yapımını üstlendiği  Via Life Projesi'nin bugün düzenlelen törenle temeli atıldı.

 

 

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in girişimleriyle, Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahallelerinde bulunan 46 siteyi kapsayan saçak parseller adıyla tanımlanan alanda müteahhit-vatandaş işbirliği ile yaklaşık 6 bin 500 bağımsız birimin dönüşümünün sağlanması hedefleniyor.

 

 

DAYANIKLI VE MODERN BİR YAPIYA KAVUŞACAK

 

Daha önce temeli atılan ve kaba inşaatları devam eden Didem Sitesi ve Maliye Blokları'nın ardından Akşemsettin Mahallesi’nde bulunan Öğretmenler Sitesi’nde de yerinde dönüşüm başladı. Otuz altı yıllık geçmişe sahip Öğretmenler Sitesi, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşacak. Böylece hedeflenen 6 bin 500 birimin toplamda 521'i dönüştürülmüş olacak.

 

 

Bu kapsamda yıkım çalışmaları tamamlanan Öğretmenler Sitesi’nde, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı İrfan Tutacak, müteahhit firma yetkilileri ve kat maliklerinin katılımıyla temel atma töreni düzenlendi.

 

 

“RANTSAL DÖNÜŞÜM DEĞİL, DEPREMSEL DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ”

 

Düzenlenen törende yaptığı konuşmada Başkan Deniz Köken, “Göreve geldiğimde, 2019 yılında bölgenin bir analizinin yapılmasını istedim arkadaşlardan. Ardından 20 Ağustos’ta bir deprem oldu ve bu site sakinleri dışarıda yattı. O süreçte bunun böyle olmayacağını, korkuyla yatıp kalkamayacağımızı söyledim ve çalışmalar için düğmeye bastık. Göreve geldiğimizden bu güne 4 bin binanın yıkımına, 17 bin yeni dairenin yapımına vesile olmuşuz. Anahtar teslimi yaptıklarımız var, yakın zamanda anahtar teslimi yapacaklarımız var. Biz bu konuda kararlıyız, önümüzdeki dönemde de depreme karşı sağlıklı binalar yapacağız. Biz rantsal dönüşüm değil, depremsel dönüşüm yapıyoruz” dedi.

 

 

“BU BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

 

Yakın zamanda TOKİ ile İslambey’de temel atılacağını belirten Köken, “Orada da bir çalışmamız var. 350 konut yıkıldı, yerine 550 konut yapılacak. Bundan sonra bu bölgeyi daha yaşanabilir, daha kullanılabilir hale getirmemiz lazım. Burası cazibe merkezi olacak. Bir afet olduğunda ben başsağlığına değil geçmiş olsuna gitmek istiyorum. Başımıza üzücü olaylar gelmesin diye elimizden geleni yapıyoruz. Bu işler sizler varsanız, sizler destek verirseniz oluyor” diye konuştu.

 

 

“İSTANBUL BİR AN ÖNCE DEPREME KARŞI GÜÇLENDİRİLMELİ”

 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Deprem Türkiye’nin önemli bir sorunu. Ben ve arkadaşlarım da İstanbul ve çevresinde büyük bir deprem olacağını sıkça dile getiriyoruz. O bakımdan İstanbul’un bir an önce depreme karşı güçlendirilmesi ve dirençli kentler oluşturulması adına bu projeleri çok önemsiyoruz. İnşallah vatandaşlarımız da güven içerisinde otururlar. Bu duyarlılığı gösterdiği için Başkan Deniz Köken beye çok teşekkür ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından dualarla butona basılarak temel atma gerçekleştirildi.