GENEL Haber Girişi : 17 Temmuz 2023 08:54

15 Temmuz’un Kahramanları Gaziosmanpaşa’da Anıldı

15 Temmuz’un Kahramanları Gaziosmanpaşa’da Anıldı
Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğiyle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda şehitler anıtına karanfiller bırakıldı, dualar edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Gaziosmanpaşa’da anma töreni gerçekleştirildi. Törene, İlçe Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Program, Farika Kitaplı Kahve’de düzenlenen kahvaltı ile başladı. Ardından 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nda Kuran-ı Kerim tilaveti ve anma töreni gerçekleştirildi. Burada hep bir ağızdan edilen duaların ardından anıta karanfiller bırakıldı. Öte yandan ilçe genelindeki camilerde şehitler adına Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı.

 

"15 TEMMUZ’U UNUTMUYORUZ"

 

Programda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "15 Temmuz tarihe not düşecek ve milletimizin de ders çıkartacağı tarihi bir gündü. Dünyanın hiçbir yerinde devletin imkanlarını arkasına alarak, milletin kendisine kurşun yağdırılması görülmemiş bir şeydi. Diğer yönden milletin, kendi devletine ve bayrağına sahip çıkması için vermiş olduğu mücadele de dünyada görülmemiş bir örnekti. Biz yıl dönümünü, her bir şehidimizi temsil eden bayraklarımızın bulunduğu anıtımızda yad ettik. Allah bir daha hiçbir millete yaşatmasın diyoruz, biz yaşadık ama unutmuyoruz. Allah 15 Temmuz'da canını kaybeden tüm şehitlerimize gani gani rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

 

"BİRLİKTE OLURSAK YIKILMAYIZ"

 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde direnişe koşarken gazi olan Mevlüt Demirci, "Önce şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 7 yıl önce demokrasimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne bir darbe girişiminde bulundular. Türklerin Anadolu'ya gelişinden bugüne kadar her zaman ihanete uğratmaya çalıştılar, kıyamete kadar da olacak. Biz Türk milleti olarak bu ihanetlere beraber olarak, parçalanmayarak göğüs gereceğiz. Birlikte olursak yıkılmayız. Bugün yıl dönümü nedeniyle burada toplandık. Geçmişten bugüne kadar gelen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.