GENEL Haber Girişi : 03 Aralık 2018 10:13

Abdullah Dölek, “Dünya Engelliler Günü” Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

Abdullah Dölek, “Dünya Engelliler Günü” Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.
İstanbul Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, “Dünya Engelliler Günü” Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı.

DÖLEK: ENGELLİLERDEN ŞEFKATİ, MERHAMETİ, SAYGIYI VE SEVGİYİ ESİRGEMEMELİYİZ

Kaymakam Dölek, mesajında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla uluslararası bir gün olarak kabul edilen “Dünya Engelliler Günü” 1992 yılından itibaren her 3 Aralık’ta çeşitli etkinlikler ile kutlanmakta olduğunu hatırlattı.

Engellilerin yaşamlarına ve haklarına dikkat çekmek, onların politik, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda desteklenmesi ile farkındalık oluşturmayı amaçlayan 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü”nün Türkiye’de de her yıl kutlanarak, bu vesileyle engelli bireylerin talep ve beklentilerinin dile getirildiğine işaret etti.

Kaymakam Abdullah Dölek, mesajında şunları dile getirdi;

“Unutulmamalıdır ki, engellilik hepimizin karşı karşıya kalacağı bir durumdur. Bu sebeple asıl aşılması gereken engel, vicdanlardadır. Engelli bireylerimizin en çok ihtiyacı olan şefkati, merhameti, saygıyı ve sevgiyi onlardan esirgememeli, daima onların yanlarında olduğumuzu göstermeli, hissettirmeli ve onları desteklemeliyiz. Engellilerimizin bizden beklentileri olan bu hasletleri yerine getirdiğimizde, aşamayacağımız hiçbir engelimiz yoktur.

Devlet olarak, tüm engelli bireylerimizin talep ve beklentilerini yerine getirme konusunda gerekli hassasiyeti gösterirken, aynı zamanda toplumsal bir sorumluluk olan engellilerin sorunları, tüm vatandaşlarımızı da yakından ilgilendirmektedir. Bu duygularla tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sabır ve şifalar dilerken saygı, sevgi ve en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.