KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 23 Ocak 2018 12:16

Abdullah Dölek, "Eyüpsultan Söyleşileri"nde konuştu

Abdullah Dölek,
Ensar Vakfı Eyüpsultan Şubesinin, her ay tertip ettiği ' Eyüpsultan Söyleşileri' programının bu ayki konuşmacı konuğu Eyüpsultan kaymakamlığı yapan Abdullah Dölek oldu.

Moderatörlüğünü Ensar Vakfı Eyüpsultan Şubesi Başkan Yardımcısı Durali ERDOĞAN'ın yaptığı ve konu başlığı, "Sosyal Refah Devleti ve Toplumsal Huzur' olan programda DÖLEK, Kaymakamlık ve Vali Yardımcısı olarak 28 yıllık görev süresi içinde edindiği tecrübî birikim, zihnî, fikrî ve ilmî müktesebatından aktarımlarda bulundu. 


Bir anadolu çocuğu olarak çocukluk ve eğitim hayatını ne tür şartlar altında geçirdiğini anlatırken, eğitim için  memleketi Nevşehir'den Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesine ilk gelişini bir kamyon sırtında gercekleştirdiğini ve o dönemlerdeki diğer  seyahatlerinin de yine klimasız, içinde sigara içilen, hiçbir konforunun bulunmadığı, aksine kırık dökük otobüslerle yaptığını anlatarak konuşmasına başlayan DÖLEK, bu dünyada kendisine yat ve katların  nasip olmadığını ama kaliteli ve muhabbet ehli gönül insanlarıyla ahbaplıklarının  bulunduğunu, bu edinimin kendisi açısından en büyük zenginlik olduğunu belirtti.


Cenab-ı Allah'ın, Türkiye'nin en çok sevilen valilerinden kabul edilen ve gönüllere taht kuran  Recep Yazıcıoğlu'yla beraber görev yapmayı kendisine nasip ettiğini,  onun hem umum  kurumsallık ve hem de kurumsal ve toplumsal iletişim, yönetişim ve koordinasyon anlayışından istifade etme imkanı bulduğunu  ve aynı şekilde görev yaptığı ilçe ve illerdeki vatandaşlardan da çok şeyler öğrendiğini ifade etti.


Mülki amirlerin, devletin maddi bekçileri olarak bir orkestra şefi gibi hukuki prensipler ve insanî iletişim meziyetleriyle kendilerine bağlı kurum ve kuruluşları vakar ve ciddiyetle yönettiklerini, bunun yanında bir de, memleketin manevî bekçilerinin bulunduğunu hatırlatarak, onların da fikir ve mânâ boyutuyla sağladıkları katma değerlerin asla unutulmaması gerektiğini hassaten serdetti.
' Eğer bir kişi torpil istiyor ve işlerinin de iyi gitmesini arzu ediyorsa  mutlaka anne ve babasının duasını alması gerekir' diyen DÖLEK, 'De ki, Duanız olmasa Rabbim size ne diye değer versin' ayetini hatırlattı.


İstanbul'un, Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Aksa'dan sonra niçin 4.destinasyon merkezi olduğunu İstanbul (Eyüpsultan)'da görev yapmaya başlayınca çok daha iyi anladığını vurguladı.


'Türkiye denilince akla İstanbul geliyor' diyen DÖLEK, marka şehirlerin marka yöneticiler ve marka vatandaşlarla inşa edildiğini dile getiren DÖLEK, ülke olarak yol ve bina yapmakta zorlanmadığımızı ama binaların içine marka adamlar yerleştirme konusunda yetersiz kalındığını sözlerine ekledi.


Eyüpsultan'da, ağaçların ve taşların üzerinde tüneyen kuşların hesabının mutlaka bir gün kendisinden sorulacağının farkında olarak görev yaptığını, dînî ve tarihî doku ve yapıların muhteviyatına şümullü bir şekilde vakıf olabilmek için nizamî olarak okuma ve araştırmalar yapmaya devam ettiğini dile getirdi.


Konuşmasının sonunda DÖLEK, '15 Temmuz olayı, bu cennet vatana ancak helal süt emmiş kişilerin faydalı olacağını göstermiştir' dedi.
Program, soru - cevap faslı ve akabinde Kaymakam Abdullah DÖLEK beye plaket takdimiyle sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.