GENEL Haber Girişi : 18 Şubat 2019 10:48

ABDULLAH DÖLEK, YEREL BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ

ABDULLAH DÖLEK, YEREL BASIN İLE BİR ARAYA GELDİ
Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek,Eyüpsultan'da yayın yapan yerel basın ile öğlen yemeğinde bir araya gelerek, sohbet etti ve teknoloji bağımlılığının önlenmesinde basının önemine değindi.

ADC Alfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde düzenlenen ve sohbet havasında geçen yemekli toplantıya ADC Alfa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi İsmail Güleç'de katıldı.

Yerel basının önemine vurgu yapan Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, "Bugün sizlerle toplumumuzun kültür ve ahlak bakımından geldiği noktayı istişare etmek istiyorum. Uyuşturucu, alkol, tütün gibi madde bağımlılığının önlenmesinde basın mensuplarımıza büyük görev düşüyor. Bu konularda basınımızın üstlendiği misyonu yerine getirdiğine inanıyorum. Ülkemiz bu madde bağımlılığının yanında yeni birde teknoloji bağımlılığı kıskacına girmiş durumda. İnsanlarımız maalesef birbirleriyle sohbet etmesini unuttu. Aile bireyleri evlerinde birbirleriyle konuşmayı unuttu. Sosyal medya çılgınlığı içerisine girdik. Herkes elinde bir telefon, yada televizyon karşısında kurdukları kendi dünyalarına çekilir oldu" dedi.

Toplumu bu alışkanlıklarından uzaklaştırmak gerektiğini belirten Kaymakam Dölek, "Sağlıklı bir toplumun oluşması için hepimiz bir şeyler yapmalıyız. Bu alışkanlıklardan toplumumuzu uzaklaştırmamız ve insanlarımızı kitap okumaya alıştırmamız lazım. Sabah kahvaltıları, öğlen ve akşam yemeklerinden sonra telefonları ve televizyonu en azından yarım saat kapatarak, sohbet etme alışkanlığını insanlarımıza aşılaya biliriz. Bu ve buna benzer kampanyaları hep birlikte hayata geçirebiliriz.

Kaymakamlık olarak, bu bağımlılıkların asgariye düşmesi için çalışmalar yapıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülüğe yazı yazarak, onlardan da yararlanmak istedim. Öğretmenlerimiz okullarda, din görevlilerimiz camilerde bu konuyu sık sık anlatmalılar. Sizlerde devamlı bunu işleyip haber yaparsanız başarıya ulaşacağımıza inanıyorum" dedi.

Toplantıya katılan basın mensupları da, kendilerini ağırlayan Kaymakam Abdullah Dölek'e teşekkür ederek, bu tür toplantıların yapılmasının önemine vurgu yaptılar ve sorumluluklarının bilinci içerisinde, üzerlerine düşen her göreve hazır olduklarını ifade ettiler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.