SPOR Haber Girişi : 23 Eylül 2013 13:32

Aleni provokasyon, olan Beşiktaş'a oldu

Aleni provokasyon, olan Beşiktaş'a oldu
Sahaya girilmesinin suçu Çarşı'ya atılmaya çalışılsa da sahaya girişlerin 1453 Kartallar grubunun kümelendiği yerden yapıldığı net olarak görüldü.
Beşiktaş - Galatasaray arasında oynanan derbi karşılamasının 90+3. dakikasında Felipe Melo'nun kırmızı kart görmesinin ardından ortalık bir anda karıştı...

Galatasaraylı Melo'nun tribünlere formasını göstermesini bahane eden "1453 Kartalları" adlı yakın zamanda organize edilen Beşiktaş taraftar grubu sahaya girdi.

Çarşı'ya alternatif olarak AKP desteğinde kurulduğu iddia edilen taraftar grubu gündemin bir numarasına oturdu.


Yandaş medya olayı aktarırken kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. 1453 Kartalları'nın maçta olay çıkararak gözaltına alındığını yazan İhlas Haber Ajansı, kısa süre sonra bu grubun AKP'ye yakın olduğunun konuşulması üzerine hemen başlık değiştirdi. Site, "1453 Kartalları"nın ismini haberden alelacele çıkardı.


1453 Kartalları'nın günün erken saatlerinde yazdığı "Olimpiyat Stadı'nda mükemmel bir pratik yaşanacak: 1453 Kartalları, dost düşman herkese gerçek taraftarlık nasıldır gösterecek" mesajı derbide yaşanacakların habercisi gibiydi. Söyledikleri gibi de oldu. 

Bu iddiaları doğrulayacak bir yazışma AKP ilçe yöneticilerinden geldi. AKP Küçükçekmece Mahalle Temsilcisi İsmail Er, AKP Küçükçekmece Gençlik Kolları Yön. Kurulu Üyesi Emrullah Ük'ün kardeşi Yakup Ük ile girdiği sohbette neler olduğunu itiraf ediyor.

Yakup Ük'ün "Polise vuramadınız mı" sorusuna İsmail Er, "Sahaya İlk Biz Girdik, sandalye atıp çıktım" diye cevap verdi.

Yine konuşmaya katılan "Murat Er" adlı bir kişi de "Bizim 1453 iyi daldı sahaya. Çarşı neye uğradığını şaşırdı, artık biz varız" diye yazdı.


BÖYLE ORGANİZE OLDULAR
İşte facebook sayfasında paylaştıkları otobüs kaldırma yerleri ve saatleri:
OTOBÜSLERİMİZİN HAREKET BİLGİLERİ :
13:00'da MİMAROBADA HAREKET EDECEKTİR SIRASIYLA GÜZERGAH ÜZERİNDE DURAKLARIMIZ;
1- ATİRUS AVM
2- BEYKENT BEKO DURAĞI
3- BEYLİKDÜZÜ MİGROS DURAĞI
4- AVCILAR METROBÜS DURAĞI
5 -CENNET MAH. METROBÜS DURAĞIDIR
GELMEK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZ İÇİN
İRTİBAT NUMARASI : 0531 456 64 74 (CELAL TARLAK-KORHAN YILMAZ-SELİM CEYLAN)

OTOBÜSLERİMİZİN HAREKET BİLGİLERİ :
13:00 - Üsküdar Meydan Çeşme Yanı (Güzergah Sorumlusu Tc Vahdet Suda)
13:30 - Zincirlikuyu (Güzergah Sorumlusu Yunus Genç)
14:00 - Şirinevler Meydanı (Güzergah Sorumlusu Efkan Ün)
İRTİBAT TEL NO: 05343075745
Önemli Not: 1. Bölge Güzergahlarımızdan
Gelecek Olan Arkaşlarımız İsimlerini
Yazdırmaları Önemle Duyurulur.
ÜCRET : 10 TL (Gidiş-Dönüş)
1453 KARTALLARI

Sahaya girilmesinin suçu Çarşı'ya atılmaya çalışılsa da sahaya girişlerin 1453 Kartallar grubunun kümelendiği yerden yapıldığı net olarak görüldü. Çarşı tribünün üst kısmında yer alırken 1453 Kartallar grubu sahaya girişin yapıldığı alt tribünde toplanmıştı. 

Nasıl içeri girdiler?
Olayın perde arkasında büyük ihmaller ve göz yumma da var. Biletix'ten satılan bilet sayısı 28 bin civarında... Beşiktaş Kulübü'nün sattığı bilet sayısı da 38 bin. Yani toplamda 66 bin biletli seyirci yapıyor.. Statta 76 binin üzerinde taraftar vardı. Boş kalması gereken merdivenlerin tamamın doluydu. Bu merdivenleri stada giren kaçak taraftarlar doldurmuş. Yapılan tespitlere göre, stattaki sekiz turnike devre dışı bırakılmış. Bunların elektronik kabloları kesilmiş. Doğu tribün tarafında 10 kapının kilitleri kırılmış. 3 kapı ise tamamen kırık.

Savcının ilginç kararı 

Tamamlanmadan ertelenen derbide 12'si çocuk 67 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 67 kişi savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Olayları bire bir yaşayan bir Beşiktaş taraftarı olayı şöyle anlattı: "Beşiktaş tribünlerinde 100-150 kişilik bir grup vardı. Zaten gerginlik yaratmaya çalışan bir gruptu. Onlar son dakikada ortamın gerilmesiyle birlikte sahaya girdiler. Onlar sahaya girince taraftarlar onlara tepki göstermeye başladı. Bununla birlikte olaylar peşi sıra gelmeye başladı zaten. Bu olayı gerçek Beşiktaş taraftarının yaptığını düşünmüyorum" dedi.

Olimpiyat Stadı'ndaki olaylı derbi sonrası Galatasaray-Beşiktaş maçı tatil edildi. Maçın yarıda kalması ve seyircilerin stada girmesi nedeniyle Beşiktaş'a ağır cezalar gelmesi bekleniyor. 1453 Kartallar grubu hedefine ulaşmış oldu. Her maçını kapalı gişe oynayan Beşiktaş'ın tribünlerinden yükselen "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganını en az 5 maç duyamayacağız. Tribünlerdeki muhalif seslerden rahatsız olan bindirilmiş kıtalar en büyük zararı ise Beşiktaş'a vermiş oldu.
Bugüne kadar ne BJK ilk kez yenildi ne de GS, BJK'yi ilk kez yendi. 5 senedir şampiyon olamayan, bazı sezonlar çok kötü yenilgiler alan, takımları Avrupa'da 8 gol yediğinde bile sahaya inip adam kovalamayan bir taraftarın bu maçta bunu yapmış olmasını sadece GS'ın üstünlüğüne ya da Hakem'in hatalı kararlarına veya Melo'nun kışkırtmalarına bağlamak hata olur.

Bu operasyonu yapanlar her maçın 34'ncü dakikasında Gezi'yi hatırlatan, halkın unutmasına engel olan taraftarın sesini tv'den değil de kökten kısmak istiyor.

"Eğer statta siyasi içerikli slogan olursa Kasımpaşa stadından atar bir daha almayız, takımınız oynayacak yer bulamaz" diye tehdit ederseniz; Maçların 34'ncü dakikalarında yayıncı kuruluşa stattan gelen sesleri kıstırırsanız; Kasımpaşa'ya, Rizespor'a dünya yıldızları alıp paralar akıtırken Diyarbakırspor'u 3. lige göndertirseniz insanların size güvenmesini sizin adalet sağlayacağınıza inanmasını, hak hukukun geleceğine inanmasını da bekleyemezsiniz.

Borsa'da Beşiktaş Hisseleri düştü. Bu işi organize edenler parayı götürdü.

Beşiktaş-Galatasaray maçında sahaya yüzlerce seyirci girmesi Beşiktaş'ın başını borsada da ağrıttı.

Geçen hafta haftalık getirisi yüzde 48'i bulan Beşiktaş hisseleri bugün yüzde 9,65 düşüş ile 2,06 TL'ye geriledi ve taban yaparak işleme kapandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, olaylı Beşiktaş-Galatasaray derbisiyle ilgili soru işaretlerini Meclis gündemine taşıdı. Gözaltına alınan ve kameralara yansıyan taraftarların hangi tribün gruplarına bağlı olduğunu soran Tanrıkulu, neden bu maç için 4 savcı görevlendirildiğini de gündeme taşıdı.

Derbi ve sonrasında yaşananlar sosyal medyada büyük yankı buldu.

Deniz Zeyrek @Deniz_Zeyrek Yazilanlara bakilirsa, bu 1453 grubu gecmiste MGK'nin psikolojik harp icin kurdugu sahte derneklere benziyor...

Şamit Tayyar @Samiltayyar27: Federasyon çapulcu ve onlara destek veren kulüplere karşı ağır tedbirler almalı, Meclis gerekirse kanun çıkarmalı.

Taraftar kılıklı çapulcular sahayı bastı! Her yer Taksim her yer direniş diye slogan atıyor! Şerefsizler... 

Şahan Gökbakar @sgokbakar Besiktas takir takir topunu oynuyo bu sene. Bunu yapanlarin Besiktasa yaptigini dusmani yapmaz.Yazik.Cok ayip.Uzgunuz.. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.