GENEL Haber Girişi : 27 Ekim 2023 12:10

ALİ HAYDAR İŞKAR’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

ALİ HAYDAR İŞKAR’DAN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
İBB Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla kutlamamesajı yayımladı. İşkar Mesajda şu ifadelere yerdi:

Cumhuriyetimizin 100. yılında, tüm dünya ile dostluk ve barış içinde yaşama arzumuzu yineleyerek, Cumhuriyet Bayramı'nı coşkuyla kutluyoruz, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz.


19 Mayıs 1919’da başlayan, büyük bir azim ve kararlılıkla süren Millî Mücadelemiz zaferle sonuçlanmış; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde aziz milletimiz kenetlenmiş, cihat ruhu ve iman gücüyle vatanımız işgalden kurtarılarak Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği yeni çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. 


Aziz Türk Milletinin çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kendinde toplayan bir yönetim biçimi, milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır.


Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

 


Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet; eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çağdaşlık ilkelerini kapsamaktadır. Hak ve hürriyetlerinden mahrum ve yoksun bırakılmış toplumların, ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Tarih, hak ve hürriyetlerini kaybeden ve sonuçta yok olan toplumların örnekleriyle doludur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor; Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum.