GENEL Haber Girişi : 07 Mart 2022 14:10

ALİ ÖZTÜRK’TEN  8 MART MESAJI

ALİ ÖZTÜRK’TEN  8 MART MESAJI
Kemerburgaz Kent Ormanı Yeşil Vadi Cafe Restoran İşletmecisi Ali Öztürk 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile kutlama mesajı yayınladı.

Ali Öztürk mesajı'nda: ''Toplumun ve ailenin temeli olan kadınlarımız, insanlık mektebinin de ilk hocalarıdır. Bu mektebi sevgi ve hoşgörüyle inşa edip, insanlığın emeği ve merhameti olmuşlardır.

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Dünyada her şey kadının eseridir.” diyerek kadınların değerini vurgulayan en önemli lider olmuş, tüm başarılarının ortağı olarak da kadınları görmüştür. Türk kadını göğüslemiş olduğu sorumlulukla Millî Mücadele yıllarında ülkesinin kurtuluşu için bizzat ön cephede savaşmış, düşman üzerine kahramanca atılmıştır.

Dünyanın en güçlü silahları karşısında tek bir an dahi düşünmeden, vatanı ve bayrağı için canını feda eden kadınlarımız, Cumhuriyetimizin ilanından sonra da ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekler sarf etmiştir.Büyük Atatürk, “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.” sözleriyle Türk kadınının ferasetini, saygın duruşunu, kahramanlığını ortaya koymuştur.

Birçok medenî dünya ülkesinden önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı veren Atatürk, yeni kurulan bir ülkenin daha müreffeh ve çağdaş hale gelmesinde kadınların toplumun her alanında daha fazla yer almasıyla mümkün olacağına inanarak adımlar atmış ve bunu tüm dünyaya göstermiştir.Fedakarlıkları ve duyarlıklarıyla bizleri güçlü kılan kadınlarımızın, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nü kutluyor, kadınlara yönelik cinsiyet ayrımcılığının ve kadın cinayetlerinin tüm dünyada ve ülkemizde son bulmasını temenni ediyor, insan hakları temelinde kadınların siyasî ve sosyal bilincinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların daha da artırılması gereğini bir kez daha vurgulamak istiyorum.''