GÜNDEM Haber Girişi : 03 Ekim 2017 11:46

Alibeyköy'de Kentsel Dönüşüm

Alibeyköy'de Kentsel Dönüşüm
Alibeyköy Mahallesi’nde yapılması düşünülen kentsel dönüşüm projesi için ikinci sunum toplantısı Tüm Balkanlar Derneği’nde yapıldı.

Atatürk Caddesi ile Alibeyköy Deresi’nin arasında kalan bölgede kentsel dönüşüm çalışması için yapılan görüşmelerde firma yetkilileri ikinci sunumunu yaptı

Toplantıya mahalle sakinleri ve projeyi yürüten firma Kuzey inşaat ve Türk Mall ortak girişimi sunum yaptılar.

Proje Alibeyköy’de  Atatürk Caddesi'nden başlayıp Alibeyköy Deresine kadar olan bölümü kapsıyor. Denizbank'ın olduğu binalardan, yeni yapılan metro viyadüğüne kadar ki alandaki konutları içeriyor.

 Ayrıca Ziraat Bankasından Heykele kadar olan yamaçta bu proje içerisinde

Toplantı sonrası değerlendirme yapan Alibeyköy sakinleri projeyi değerlendirdi “Projenin özü, Alibeyköy'de merkezde yaşayan ahaliyi Ziraat Bankasından başlayarak Heykele kadar olan yamaçta, Yüksek konutlar yaparak oradaki konutlar da yaşamaları.

Merkez'de kalan Alibeyköy Stadını viyadüğün yanına kaydırıp kalan kısımları da alışveriş merkezi tarzı dükkanlar, hastane ve sosyal donatı alanları yapılacak. Şimdilik proje aşamasında olup, mahalledeki insanlarla görüşmeye başlamışlar, bir nevi nabız yoklaması gibi olduğunu düşünüyorum.

Bu büyüklükteki bir alanı ve bu alanda farklı mülkiyet problemleri olan yerlerin sorunlarını ve sahiplerini nasıl ikna ederler bilemiyorum.

Fakat ilgili alanı Kentsel dönüşüme sokup, yüzde 51'nin onayını alıp kalan yüzde 49'un mağdur olabileceği gibi çok farklı yorumlara açık olabilecek söylemlerde duydum.

Umarım bu veya başka firmaların yapacağı projelerde, bölgede yaşayan insanlar mağdur olmazlar”dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.