GENEL Haber Girişi : 25 Mayıs 2023 00:47

ALİBEYKÖY'LÜ POLİS MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ

ALİBEYKÖY'LÜ POLİS MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ
Bir süredir kanser tedavisi gören Alibeyköylü Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hayatını kaybetti.

Alibeyköy Merkez Mahallesi’nden Bedri ve Hayriye Saçan'ın Oğlu olan 90'lı yılların ünlü polis şefi, tartışmalı davaların tanınan siması Adil Serdar Saçan akciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 

Adil Serdar Saçan 1978 yılında Polis Koleji'ne girdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, kuruluşunda önemli görevler üstlendiği Organize Suçlar Şubesi Müdürü iken yönettiği Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlarla ismi çok konuşuldu.

5 yıl sürdürdüğü görevde Ömer Lütfi Topal cinayeti, Malki cinayeti, Korkmaz Yiğit, Albayraklar Holding, İGDAŞ ve İSTAÇ gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerdeki yolsuzluklar ile akbil yolsuzluğu gibi soruşturmaları yürüttü.

Emniyet'teki Fethullahçı örgütlenmeye karşı tavrıyla da bilinen Saçan, AK Parti iktidarından sonra "kızağa" çekilerek FotoFilm Şube Müdürü yapıldı.

ERGENEKON'DAN HAPİS YATTI

Görev yaptığı dönemde Adnan Oktar grubu ile de 'husumet' yaşayan Adil Serdar Saçan, hukuk doktorası yaptı ve 2003 yılından sonra Yeditepe Üniversitesi'nde ders vermeye başladı.

2001 yılında, daha sonra Ergenekon davasında kullanılacak ilk belgeleri elde eden Saçan'ın adı daha sonra ise 'suçlanan' isimlerden oldu. 2008 yılında tutuklandı, 15 yıl hapsi istenirken 16 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi.    

Saçan'ın Türkiye mafyasını ve küresel mafyayı konu alan kitapları da bulunuyor.

OĞLUYLA BİRLİKTE GEÇİRDİĞİ ŞÜPHELİ KAZA 

2008 yılında İstanbul Halkalı'da geçirdiği trafik kazasında oğluyla birlikte ağır yaralandı. Adil Serdar Saçan, İBB'nin çöp taşıma işini yapan bir tırın neden olduğu kazayla ilgili daha sonra şunları söyledi: "Bu kaza çok şey bilmenin bir karşılığıdır. Bizim aracımıza çarpan TIR'ın şoförü daha önce kaza sonucu birini öldürmüş. Bizim kazada da TIR bize çarptı ve bizi 35 metre sürükledi. Üstelik tek bir fren izi dahi yok. Bence araştırılmaya muhtaç bir mesele. Ama, bu konunun soruşturulması konusunda yetkilileri pek ilgili ve istekli görmedim."

CENAZESİ EYÜPSULTAN'DAN KALDIRILACAK

Cenazesi 25 Mayıs 2023 Perşembe Günü İkindi Namazına müteakip Eyüpsultan Cami'inden kaldırılarak, Eyüpsultan Mezarlığında defnedilecektir.

Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileriz.