GENEL Haber Girişi : 12 Eylül 2017 11:22

ALİBEYKÖY METROSU ESENYURT’A UZATILIYOR

ALİBEYKÖY METROSU ESENYURT’A UZATILIYOR
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının inşaatı başlıyor. Hat tamamlandığında Esenyurt ve Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi 25 dakikaya inecek.Mecidiyeköy Mahmutbey metrosu ile birleşecek.

İhalesi 11 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metrosunun inşaatı başlıyor. Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü'nden aldığımız bilgiye göre metro hattı için geçtiğimiz günlerde yer teslimi yapıldı ve sözleşme imzalandı.

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenkent-Esenyurt metro hattı bin 80 günde tamamlanacak. Hat tamamlandığında Esenyurt ve Mahmutbey arasındaki yolculuk süresi 25 dakikaya inecek. Yapımı devam eden Mecidiyeköy Mahmutbey hattı ile birleşecek.

İlk istasyonu Mahmutbey olacak olan metro, Bölge Parkı, Mehmet Akif, Halkalı-Atakent Toplu Konut, Tema, Hastane, Tahtakale, Ispartakule ve Bahçeşehir duraklarından geçerek Esenyurt'a ulaşacak.

Merakla beklenen Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt metro hattının elektro mekanik yapım işi ihalesini Makyol - Astur - Ic İçtaş kazanmıştı.

 

Mahmutbey Esenyurt metro güzergahı şu şekilde;

-Mahmutbey

-Bölge Park

-Mehmet Akif

-Toplu Konut

-Tema

-Hastane

-Tahtakale

-Ispartakule

-Bahçeşehir

-Esenkent

-Ardıçlı

-Esenyurt Meydan

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.