GENEL Haber Girişi : 29 Mart 2016 15:59

ALİBEYKÖY OTOGARI AYDA 2 MİLYON YOLCU TAŞIYOR

ALİBEYKÖY OTOGARI AYDA  2 MİLYON YOLCU TAŞIYOR
İSPARK’ın Alibeyköy’e kurduğu cep otogarı, ayda 2 milyon yolcu ağırlıyor.

Modern ve teknolojik imkanlar sunan cep otogarlarının sayısı kısa süre içinde artırılacak. Avrupa Yakası’na iki, Anadolu yakasına ise üç otogar yapılması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSPARK’ın hizmetine sunduğu Alibeyköy cep otogarı, şehirlerarası yolculukların yeni adresi oldu. Son teknolojik sistemlerle donatılan otogarda, yolcular tıpkı havaalanlarında olduğu gibi ekranlardan seferleri takip edebiliyor. Alibeyköy’den ülkenin her noktasına günde yaklaşık bin 700 sefer düzenleniyor.

Cep otogarının vatandaşlar tarafından tercih edilmesini ve yaşanan yoğunluğu memnuniyetle karşıladıklarını belirten İSPARK Genel Müdürü Nurettin Korkut ayda 2 milyon yolcunun otogarı kullandığını anlattı: “Otogar vatandaşlarımıza modern yeniliklerle hizmet veriyor. Ayda 2 milyon kişiyi ağırlıyoruz. Bu rakam yaz aylarında ve bayram günlerinde daha da yükseliyor. Hizmet kalitemizi artırmak için Otogarda vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz ve görüşlerini alıyoruz.”

Alibeyköy’ün ardından beş noktada yeni cep otogarı yapılması amacıyla başlatılan proje çalışmaları da devam ediyor. Yakın zaman içinde Avrupa Yakası'nda iki, Anadolu yakasında ise üç cep otogarının yapılması planlanıyor.

Cep Otogarı’nın bünyesinde; idari bina, kafeterya, bekleme salonu, otobüs acenteleri, servis ve taksi durakları ile ziyaretçilerin kısa süreli parklanma yapabileceği otoparklar bulunuyor. Çocuk oyun parklarının da yer aldığı Alibeyköy cep otogarında ayrıca 30 dakika ücretsiz otopark hizmeti de veriliyor. Cep otogarına gelen araçlar, kısa süreli bekleme yaparak yolcu indirip-bindiriyor. Böylelikle sürücülerin trafiği işgal etmelerinin önüne geçilmiş oluyor.

Alibeyköy Cep Otogarı’nda bulunan bekleme salonlarında yolcular ekranlardan hava alanında olduğu gibi seferleri takip edebiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.