GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ağustos 2017 16:01

ALİBEYKÖY PAZAR YERİ’DE GİTTİ

ALİBEYKÖY PAZAR YERİ’DE GİTTİ
İBB tarafından satılan Alibeyköy Pazar Yeri yeni sahipleri tarafından tel örgüler ile çevrilerek araç otoparkı olmaktan çıktı.

Alibeyköy’ün tek ücretsiz otoparkı olan yer İBB trafından bir yıl once ihaleye çıkartılarak satılmıştı.İBB yeri satmadan once imar değişikliği yaparak benzin istasyonuna dönüştürmüştü.

Yerin yeni sahipleri ise Sultançifliğinde yerlerine Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’nın kamulaştırma yapmalarından dolayı kendilerine bu yerin verildiğini belirterek. Eski yerlerinin daha değerli olduğunu Alibeyköy Pazar Yeri’nin kamulaştırma yapılan yerlerinin değerinde olmadığını o yüzden tellerle çevirerek işgalsiz olarak satmak için kapadıklarını, belediyeninde kendilerine pazar yeri ve  otopark için hiç bir ücret ödemediğini ifade ettiler.

Alibeyköy Pazar Yeri’nin yanıda ticari faliyette bulunan Sayar Alçı Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Sayar da yaptığı açıklamada “ Biz burayı dört yıl once paramızla satın aldık Bizim tapulu yerimizdir.Dört yıldır buradayız. Alibeyköylülerin otoparak ve pazar yeri olarak kullanmasına izin verdik. Ama İBB’den ihale ile yeri alan yeni komşularımız kendi yerlerini tel örgüler ile çevirdiler. Bizim ile bir ilgisi yoktur” açıklamasını yaptı.

Alibeyköylüler ise isyanda. Alibeyköylüler araç park edecek yer bulamamaktan muzdarip.Yol kenarında bıraktıklarında araçların çekildiğini ifade eden esnaf Alibeyköye araç ile gelip alışveriş yapmanın zorlaştığını, otopark olmamasının ticari faaliyeti azalttığını belirttiler. Ayrıca Alibeyköy Kavşak düzenlemesinin zaten ticareti olumsuz etkilediğini üstünede otopark ve pazar yerinin kapanmasının işlerini daha da azaltacağı endişesini yaşadıklarınıifade ettiller

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.