GÜNDEM Haber Girişi : 11 Ağustos 2017 11:11

ALİBEYKÖY PAZARI NEREYE TAŞINIYOR?

ALİBEYKÖY PAZARI NEREYE TAŞINIYOR?
İBB’nin Alibeyköy Pazar Yeri Yeri’ni  ranta açarak satması ile Alibeyköy’de elli yıldır kurulan Pazar’ın taşınması gündeme geldi.

İBB Alibeyköy Pazar Yeri’nin imarını değiştirerek benzin İstasyonu’na dönüştürerek satması ile Alibeyköy’de hafta içi otopark hafta sonu da Pazar yeri olarak kullanılan alan'ın  İBB’den satın alan sahipleri tarafından tel örgüler ile çevrilerek kapatılması Alibeyköy Pazarı nereye kurulacak ? sorusunu akılara getirdi.

Eyüp Belediyesi’nin satış ve imar değişikliğine itiraz etmesine rağmen satışın gerçekleşmesi Alibeyköy’de yeni pazar yeri’nin nereye taşınacağı sorununun cevabını Alibeyköylüler merak ile bekliyor.

Yaptığımız görüşemeler sonucunda Alibeyköy Pazarı'nın  Çoban Çeşme Parkı’nın karşısındaki eski Sungurlar Fabrikasının yerine taşınacağı bilgisine ulaştık. İBB’nin alanın kodunu yükselterek asfalt yaparak Alibeyköy Pazarını kısa süre sonra taşımayı düşündüğünü yetkililer tarafından ifade ediliyor.

Ama otoparak konusunda hiç bir gelişme yok. Vatandaş Alibeyköy'de aracını nereye park edeceği muaması halen gizemini koruyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.