SPOR Haber Girişi : 20 Ağustos 2013 11:17

Arena da Çarşı'ya Uydu

Arena da Çarşı'ya Uydu
Bir gece önce Beşiktaş-Trabzonspor maçında yaşanan Gezi Parkı protestoları Arena'ya da yansıdı..
Galatasaray-Gaziantepspor maçı başlamadan önce özellikle kuzey ve Doğu tribünleri "her Yer Taksim her yer direniş" ve "sık bakalım sık bakalım biber gazı sık bakalım" diye tezahürat başlattı. Bu tezahüratlara bütün tribünler eşlik ederken bir süre sonra ise Güney tribünleri ıslıklayarak bu tezahüratı bitirmeye çalıştı.

34. dakikada da bütün stat tekrar "Her Yer Taksim her yer direniş" sloganıyla inledi. Ayrıca bu tezahüratların ardından Batı ve Kuzey tribünlerinde irili ufaklı kavgaların yaşandığı gözlemlendi.

STATLARDA SİYASET YASAĞI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, geçtiğimiz günlerde tribünlerdeki siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratlar hakkında düzenleme yapılacağını açıklamıştı. Güler, "Tribünlerdeki o yasa dışı gösteriler veya spor ahlakına uymayacak davranışlar kötü tezahüratların içine siyasi ve ideolojik anlamadaki kötü tezahüratları da koyuyoruz. Zaten uluslararası normlarda bu tür tezahüratlar yasak. Kombine satışlarda da kulüplerimiz bu konuda gerekli taahhütleri imzalatmış durumdalar. Bu da elbette ki bizim takibimizdedir. Sporun dışına çıkan ter türlü tezahüratla ilgili düzenleme var. Siyasi ve ideolojik tezahüratların sporun ruhuyla bağdaşmadığı kesindir. Hakarette bunun içindedir, spor dışı davranış da bunun içindedir. Kanunun düzenlemesi bunların tümüyle ilgilidir" demişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.