KÜLTÜR SANAT Haber Girişi : 19 Aralık 2013 09:57

Ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar, evde 7 çelik kasa

Ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar, evde 7 çelik kasa
HALK BANKASI GENEL MÜDÜRÜ S.A.'NIN VE İÇIŞLERI BAKANI MUAMMER GÜLER'IN OĞLU B. GÜLER'IN EVINDE YAPILAN ARAMALARDA BULUNAN PARALAR VE 7 ADET ELEKTRONIK ŞIFRELI KASA ADLI EMANET'E TESLIM EDILDI.
Gündeme bomba gibi düşen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda şoke eden deliller ele geçirildi. Gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü S.A.'nın evinde ayakkabı kutularına ve kütüphane bölmelerine saklanmış 4,5 milyon dolar bulundu. İçişleri Bakanı Güler'in oğlu B.Güler'in evinden ise 7 adet şifreli kasa, yüklü miktarda para ve yatak odasından para sayma makinesi çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı Türkiye'yi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda 52 kişi gözaltına alınırken ele geçirilen bilgi ve belgeler basınla paylaşıldı. Alınan bilgilere göre önceki gün gözaltına alınan Halk Bankası Genel Müdürü S.A.'nın evindeki aramalarda ayakkabı kutularına ve kütüphanenin bölmelerine saklanmış 4,5 milyon dolar ele geçirildi. S.A.'nın evinde yapılan aramanın görüntülerini Kanal D yayınladı. Emniyet'in yaptığı teknik takipte Genel Müdür S.A.'nın eşinin telefonda "Yeşiller geldi." ifadesini kullandığı öğrenildi. Gözaltına alınan Genel Müdür'ün eşi dün serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu B.Güler'in evinde ise 7 elektronik şifreli çelik kasa, deste deste paralar ve yatak odasında para sayma makinesi bulundu. B.Güler'in ve Halkbank Genel Müdürü'nün evindeki para ve kasalara el konuldu. Operasyon görüntülerinde destelenmiş yüklü miktardadolar, Euro ve TL banknotlar dikkat çekti. Paralar adlî emanete gönderildi.

Önceki gün düzenlenen ve 52 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ele geçirilen bilgi ve belgeler basınla paylaşıldı. Edinilen bilgiye göre polis ekiplerinin, Halk Bankası Genel Müdürü S.A.'nın evinde gerçekleştirdiği aramalarda 4,5 milyon dolar ve bir miktar TL bulundu. Ayakkabı kutularında ve kütüphanenin bölmelerinde saklandığı tespit edilen paraların 10 milyon TL'ye yakın olduğu belirlendi. Operasyon kapsamında yürütülen teknik takip sırasında ise Genel Müdür S.A.'nın eşinin bir telefon görüşmesinde, "Yeşiller geldi." şeklinde ifade kullandığı belirtildi. S.A.'nın eşi de önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınmıştı. Dün ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. İddiaya göre S.A. işadamı Rezza Zerrab'dan rüşvet alıp İran'a usulsüz para transferi gerçekleştiriyordu. Kanal D'de yayınlanan bir haberde, Halk Bankası üzerinden İran'a gönderilen yaklaşık 10 milyar doların Türkiye'nin bankacılık sistemini tehlikeye attığı iddia edildi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu B. Güler'in evinde de arama yapıldı. Aramalarda 7 adet elektronik şifreli kasa, çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile para sayma makinesi çıktı.

B. Güler'in evindeki sadece 2 numaralı kasadan 1 milyon 421 bin TL civarında dolar, Euro ve Türk Lirası bulunduğu öğrenildi. Halk Bankası Genel Müdürü S.A. ve B. Güler'in evinde bulunan paralara ve kasalara el konuldu. Paralar adli emanete gönderildi. Türk vatandaşı olduktan sonra Rıza Sarraf adını alan sanatçı Ebru Gündeş'in eşi İran kökenli Reza Zerrab'ın da, soruşturma sürerken bir bakanı arayıp kendisinin telefonlarının dinlenip dinlenmediğini sorduğu öğrenildi. Zerrab'a yönelik tahkikatın yaklaşık 15 ay önce başladığı, bakan çocuklarına yönelik operasyonun ise daha uzun süredir devam ettiği kaydedildi. Öte yandan gözaltına alınan 52 kişiden 8'i dün gece serbest bırakıldı.

SANIKLAR, DELİLLERİ YOK ETMEYE BAŞLAYINCA OPERASYON BAŞLADI

Şüphelilerin operasyona dair bilgi edindiğini kaydeden kaynaklar, gözaltına alınan isimlerin delilleri yok etme girişiminde bulunmak üzere olduklarının teknik ve fizikî takip sonucunda tespit edildiği aktarıldı. Ayrıca görevden alınan Mali, Terör, Kaçakçılık, Asayiş ve Organize Şube müdürlerinin, görevden alınacağının daha önce bilindiği, şüphelilerin de delilleri karartmaması için operasyonun söz konusu müdürler gitmeden yapıldığı öğrenildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.