EKONOMİ Haber Girişi : 10 Kasım 2015 14:11

Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Kuruldu

Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Kuruldu
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu kuruldu. 2016 da Yapılacak Olan İstanbul SMMM Odası Seçimlerine hazırlancak olan grup Mali Müşavirler içinde önemli bir yere sahip.Grup bu gün Ata'nın huzuruna çıkarak Atatürk'e ölüm yıldönümünde Atatürk'ü andı.
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Turgay Kanarya Önderliğinde Topkapı Eresin Otel de basın açılması yaptı. Grup 2016 da Yapılacak Olan İstanbul SMMM Odası Seçimlerine iddalı olarak girmeyi hedefliyor.
 
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu 07 Kasım 2015 Cumartesi günü Topkapı Eresin Otelde yürütme Kurulu Üyeleri, Kurullar ve temsilciler ve bu davaya gönül veren yol arkadaşlarıyla bir araya geldi.
 
Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda demokrasiye inanan mali müşavirler bir araya gelerek geleceğin planlarını yaptılar. 
 
1.301 katılımcının haziruna imza atarak hazır oldukları, bunun yanında izdihamdan dolayı hazirunu imzalamayan, hatta otelin otoparkında aracına yer bulamayarak geriye dönmek zorunda kalan meslek mensupları dışarda üç beş tur atmasına rağmen hazirunda yerini alamayan bir hayli meslek mensubu oldu.
 
 
 
 
 
Basın Açıklamasını yapması için Kürsüye Davet Edilen  Kanarya Sözlerine Şöyle Başladı.
 
"Değerli meslektaşlarım,
 
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu’nun Değerli Üyeleri,
 
Basınımızın değerli temsilcileri,
 
Bugün mesleğimiz için yeni bir umut,
 
Odamız için yeni bir heyecan yaratacak olan 
 
BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBUNUN
 
tanıtım toplantımıza katılmanızdan  dolayı teşekkür eder
 
Sizleri şahsım ve BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
 
Hoş geldiniz. 
 
Değerli Meslektaşlarım,
 
Bugüne kadar gerek şahsım gerekse grubumuzun kurucu üyeleri Odamız için birçok görevde bulunmuş ve sizlere layık olmaya çalışmıştır. Gece gündüz demeden meslek örgütümüz için çeşitli platformlarda mücadeleler verdik. Bu çalışmaları ve mücadeleleri verirken yılmadık yorulmadık hep mesleği daha  ileri götürmenin çabası içinde olduk. 
 
Bu anlamda gerek burada bulunan gerek bulunmayan tüm arkadaşlara, emeği geçen tüm gruplara verdikleri değerli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. 
 
Meslek mücadelesinde önemli adımlar atılmasına rağmen ; son yıllarda paydaşlarla  yapılan ve  gerginlik yaratan tartışmalar, Sizce neden tartışırız YMM' le neden bu gerginlik 1.kişinin eğosunu tatminden başka bir şey değil, bir ile  bürokratlarla restleşmeler,  özellikle denetim lisansını alınması ile ilgili yapılan hatalar ve  izlenen strateji meslek mensuplarına zarar vermektedir. 
 
 
YAPTIĞINIZ HER HAMLE YA İLERİ GİDER YADA GERİ 

Gençlerin  Hakkı  Eğer 2010  Şubat Ayında  1. Nolu Türmob Tebliği İptal Edilmeseydi  Bugün Denetçi Belgesini Alamayan Kimse Kalmayacaktı . Müktesep Haktı. Şimdi Yapılması Gereken Bu Denetçi Belgesini  Alanlara Bir An Önce Eğitim Ve Kazanç Elde Etmek İçin Lobi Faaliyetine Başlanmalı . Almak İsteyenleri İse Odanın Birimlerinde Eğitim Vermeliyiz.

Yıllardır bu mesleğin içerisinde verdiğimiz mücadelede gördük ki; zihniyet değişikliğinin yapılmadığı sürece mevcut Bu durum maalesef yeni projeler üretme ve hayata geçirme noktasında  meslektaşlarımızı  inancını yitirmiştir.Taze zihinlere oda kapalıdır.Biz taze zihinler için buradayız,  
 
Maliye Bakanlığı, Kamu Gözetim Kurumu, Ticaret Bakanlığı olmak üzere mesleğimizin bütün paydaşlarıyla kavga etmek yerine onları ikna ederek meslektaşlarımızın haklarını korumayı, yeni iş olanaklarını sağlamayı, muhasebe ve denetim sektörümüzün pazarını genişletmeyi ve mesleğimizin itibarını artırmayı hedefliyoruz.
 
Biz kurumlarla uzlaşacağız, Bu demek değil .Teslim olacağız. 
 
 
Bunun için gerekli olan “adil, şeffaf, kurumlarla işbirliği içerisinde ve yenilikçi” bir yönetim tarzını ancak yeni bir oluşumla, BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU olarak sizlerle birlikte el ele vererek ortaya koyabileceğimize inandık. 
 
Avrupa Birliği Standartlarına uygun bir yapılanma ile bütün kurumlarda ve paydaşlarımızın nezdinde hak ettiğimiz ‘’MESLEKİ İTİBARIMIZI’’ grubumuzla elde etmek istiyoruz.
 
Değerli Meslektaşlarımız;
 
Biz bu yola çıkarken mesleki kimliklerimizi yanımıza aldık. 
 
Bu yol düz bir yol değil ,yokuş yukarı bir yol biz yokuş yukarı çıkmak ve meslektaşı yukarı taşımak istiyoruz, tartışmak değil .Kim tartışır, yokuş aşağı inen oraya buraya laf atar. Çünkü aşağı iniyor dur.
 
BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU olarak tek bir amacımız var, o da herkes için aydınlık bir yol açmak. Bu noktada “tarafsızlığımızı, inancımızı ve samimiyetimizi” gören herkesin de bu oluşum içinde yer almak isteyeceğine inanıyoruz.  
 
 
Değerli Meslektaşlarımız;
 
BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU olarak;
 
 - Çağın gereklerini yerine getiren bir ODA YÖNETİMİNİ yeniden inşa edeceğiz.
 
 - İstisnasız tüm kurumlarla uzlaşıp işbirliği yapacağız.
 
 - Meslek örgütümüzün çıkacak kanunlarda söz sahibi olmasını sağlayacağız. 
 
 - Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın itibar kazanması için gereken her türlü girişimi yaparak meslektaşlarımızın haklı mücadelesinde , tüm haklarını savunacağız. 
 
 - Üyelerimize Akademik düzeyde ücretsiz eğitim, vereceğiz. 
 
 - Mesleki Uzmanlaşmayı sağlayarak,  Bağımsız denetim, Adli Muhasebe, Şirket değerlemesi gibi alanlarda yeni İş imkanlarının oluşmasını sağlayacağız.  
 
 
 - En önemli sorunlarımızın başında yer alan tahsilat sorunu çözüme kavuşturacağız.
 
Bağımlı meslektaşlara, Çalıştıkları sektörlere göre her 6 ayda bir eğitim vereceğiz. Mesleki ünvanlarını kullanmalarını sağlayacağız.
 
Meslek camiamıza yakışır sosyal tesisler açacağız.
 
Odanın her yıl mali tabloları detaylı yayınlatarak yıllardır süre gelen söylentilere son vereceğiz
 
Genel siyaseti odamızın dışında bırakacağız.
 
Aynı isimlerin yıllarca kurullarda görev yapmasını sınırlayarak  YÖNETİM KÖRLÜĞÜNÜ VE LİDER SULTASINI engelleyeceğiz 
 
Yöneticilere aynı görevde  2 dönemden fazla  görev vermeyeceğiz.
 
BAĞIMSIZ MALİ MÜŞAVİRLER GRUBU Ön seçimle demokrasiyi gerçek anlamda yaşatan bir grup olacaktır..
 
Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne odaklanacağız.
 
 
 
Değerli Yol Arkadaşlarım,
 
 - Mesleğimizin  İtibarını Yükseltmek  İçin  Buradayız.

 - Mesleğin Geleceği  İçin Buardayız.        

 - Yarınlarımızı  Düşündüğümüz İçin Burdayız

 - Buradayız

 - Burada Olacağız

 - Yolumuz Açık Olsun

        
Diyerek sözlerini noktaladıktan sonra konfetiler patlatarak 10. Marşı Eşliğinde  hep birlikte çoştular.      
                                    
   

Bağımsız Mali Müşavirler Grubu ; Ata' nın Huzuruna Çıktılar

 
 
Bağımsız Mali Müşavirler Grubu ; Ata
 
     Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Başkanı Turgay Kanarya; Anıtkabir de Atanın Huzurunda şu duygu ve düşüncelerini dile getirerek,  Atatürk' ün huzuruna ekip olarak çıkmanın mutluluğunu yaşadı.
 
Kanarya sözlerine şöyle başladı;
 
"Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Atamız,

Bize bırakmış olduğun onursal mirasımız olan vatanımızın bayrağını taşımaktan ve bu topraklarda yaşamaktan büyük onur ve gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 92. Yıl dönümünde kurulmuş olan Bağımsız Mali Müşavirler Grubumuz adına size şükranlarımızı sunuyorum. 

Grubumuz adına; bize bırakmış olduğunuz bu vatan topraklarını canımız pahasına koruyacağımıza ve ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartmak için tüm gücümüzle çalışacağımıza huzurunuzda söz veriyorum. 

Sizi ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 

Ruhunuz şad olsun.

Turgay KANARYA

Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Başkanı

 

 

 

  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.