GENEL Haber Girişi : 28 Ekim 2017 18:30

BAYRAM ESİN’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAYRAM ESİN’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
Eyüp Müteahhitler Derneği Başkanı Bayram Esin cumhuriyetimizin 94 kuruluş yıldönümü nedeni ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı yayınladı

Esin mesajında cumhuriyet’in demokrasi insan hakları ve refah düzeyinin artması için kurulmuş en iyi rejim olduğunun altını çizdi. “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, vatanını işgal etmek isteyen güçlere karşı, mazlum milletlere de varoluş yolunda cesaret örneği veren, kurtuluş savaşımız kazanılarak, milli iradeyi esas alan Cumhuriyet ilan ederek taçlandırmıştır. Demokrasi ilkesinin en yeni ve akılcı uygulamasını sağlayan hükümet biçimi olan cumhuriyet, erdeme dayanan bir yönetimdir. Cumhuriyet demokratik bir ülkenin bozulmaz simgesidir. Cumhuriyet demokrasinin dayanağıdır. Cumhuriyet birliktelik ve kardeşlik demektir. Cumhuriyetin ilanı ile birlikte seçme ve seçilme hakkı halka ait olmuştur. Cumhuriyetimizi demokrasi, insan hakları ve refah düzeyinin artması hedefleri ile ilerken kazandırdığı değerleri koruyarak yüceltmeliyiz. Bu anlamlı günde cumhuriyetin kuruluşunda emeği geçen  herkesi  selam  ve saygıyla anıyorum. Cumhuriyetin 94. yılını idrak ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyor ve halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.