EKONOMİ Haber Girişi : 14 Nisan 2012 13:47

Bir Damla Kan Bir Can

Bir Damla Kan Bir Can
Kızılay Eyüp Şubesi ile Akşemsettin Mahalle Muhtarlığı ?Bir damla kan bir can?sloganı ile kan bağış kampanyası düzenledi.
Kızılay Eyüp Şubesi ile Akşemsettin Mahalle Muhtarlığı ?Bir damla kan bir can?sloganı ile  Veysel Karani Camii avlusunda Cuma günü kan bağış kampanyası düzenledi. Kampanyaya Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Kızılay Eyüp Şube Başkanı Abit Tüfekçi, Akşemsettin Mahalle Muhtarı Avni Demir,Çırçır Mahalle Muhtarı Yusuf Gül ,Akdoğu Derneği Başkanı Mehmet Işık ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları katıldı.

Cuma nazmı öncesi başlanan kampanyaya ilgi yoğun oldu. Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak da kan bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu kampanyada bir çok vatandaş gönüllü olarak kan bağışında bulundu.

Kan bağışında bulunan Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak ?"Eyüp`te düzenlenen bu tür kampanyaların her zaman destekliyoruz. Hepimizin hastalık anında kana ihtiyacı oluyor. Sağlıklı iken kan vermeliyiz ki hastalandığımız zaman kan bulmakta zorlanmayalım. "Halkımızda yanlış bir algılama var. Kan verilince `Hasta mı oluruz, zayıf mı düşeriz?` gibi düşünceler var fakat tam tersi kan vermekle bir nevi vücudumuzu yeniliyoruz. Çünkü kan verdiğimizde vücut yeni kan üretiyor ve bu sırada bir yenileme oluyor. Bir ağacın budanması gibi düşünebiliriz. Nasıl ağaç budanarak daha gür ve güçlü büyüyorsa, kan vermekte sağlık için gereklidir. Bu nedenle halkımızı kan vermeye davet ediyorum. Bu anlamda burada düzenlenen kan bağış kampanyasına bütün vatandaşlarımızın duyarlılık göstermesini temenni ediyorum? dedi.

Düzenlenen kampanyada konuşan Kızılay Eyüp Şube Başkanı Abit Tüfekçi? Eyüp İlçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyalarına ilgini yoğun olması bizleri sevindiriyor. Düzenlediğimiz kampanyalara vatandaşlarımız nezdinde büyük ilgi görüyor. 18 ? 65 Yaş arası her sağlık vatandaşımız da kan bağışlayabilir. Akşemsettin Mahalle Muhtarlığımız ile ortak olarak düzenlediğimiz kampanyaya destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum? dedi.

Akşemsettin Mahalle Muhtarı Avni Demir ise ? Kan bağışı konusunda tüm herkesin duyarlı olması gerekiyor. Biz Akşemsettin Mahalle Muhtarlığı olarak duyarlılığımızı göstererek Eyüp Kızılay ile ortaklaşa bu kampanyayı düzenledik. Kan bağışı kampanyasına katılan gönüllü sayısı beklediğimizden çok oldu, mahallemizin kan bağışına karşı duyarlılığından çok memnun oldum. Vatandaşlarımızın ilgisi beni çok mutlu etti. Mahallemizde kan bağışı kampanyası ve diğer etkinlilerimize önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceğini söyledi.