MAGAZİN Haber Girişi : 20 Eylül 2011 16:03

Borsa Uçtu

Borsa Uçtu
Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye`nin kredi notunu artırdı, karar piyasaları uçurdu.
Türkiye istikrarlı büyümesini taçlandırdı. Kredi derecelendirme kuruluşları ülkelerin notlarını birer birer düşürürken, Türkiye`nin notu yükseliyor.  Euro bölgesi alarm zilleri çalıyor Türkiye büyümesini hız kesmeden sürdürüyor.

Sabah saatlerinde İtalya`nın notunu düşüren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor`s Türkiye`nin kredi notunu yatırım yapılabilir düzeye çıkardı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor`s (S&P), Türkiye`nin ``BB `` olan yerel para cinsinden kredi notunu ``BBB-``ye yükseltti, kredi not görünümünü ise ``pozitif`` olarak belirledi. Kuruluştan yapılan açıklamada, ülkenin döviz cinsinden kredi notunu ise hala ``BB`` düzeyinde bıraktığı belirtildi.

KARAR BORSAYI COŞTURDU

Standard and Poors`un Türkiye`nin notunu artırım kararının ardından İMKB`de dikkat çekici hareketler yaşanıyor.  S&P`nin Türkiye`nin notunu `BB /B`den `BBB-/A-3`e yükseltmesinin ardından İMKB 100 Endeksi 10 dakikada 3 bin puanın üzerinde artarak 62 bin puana yaklaştı.

ENDEKS AĞUSTOS AYI SEVİYELERİNE DÖNDÜ

İMKB 100 Endeksi bu seviyeleri en son geçtiğimiz Ağustos ayında görmüştü.  Endeks yaklaşık 10 dakikalık hızlı çıkış süreci sonunda, bir önceki seansa göre 3.585,34 puan ve yüzde 6,17 oranında artarak 61.721,84 puana kadar yükseldi.

CNBC-e`ye konuşan Fitch Rating Türkiye Genel Müdürü Ayşe Botan Berker ise, Türkiye`nin yatırım notu ile ilgili `bekle gör` döneminin devam ettiğini söyledi.

İTALYA`YI SARSAN NOT

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor`s (S&P), İtalya`nın ``A `` olan uzun vadeli kredi notunu bir basamak düşürerek ``A``ya çekti, not görünümünü ise ``negatif`` olarak belirledi. Kuruluş, not görünümünün ``negatif`` olarak belirlenmesinin ise ülkede süregelen politik farklılıkların İtalya`nın borç krizine etkin şekilde yanıt verme kabiliyetini sınırlama olasılığını yansıttığına dikkat çekti.