EKONOMİ Haber Girişi : 26 Aralık 2017 15:27

BU İMAR EYÜPSULTAN’A YAKIŞIYOR MU?

BU İMAR EYÜPSULTAN’A YAKIŞIYOR MU?
Eyüp Sultan’ın en önemli sorunlarının başında gelen imar sorunu yapılan bir çok düzenlemeye karşın kimseyi memnun etmiyor.

Dikey imar mı? Yatay imar mı? Bu tartışmalarının dışında imar uygulamaları bir kentin silüetini ve marka değerini yükselmesine veya düşmesine sebep olur.

İmar uygulamaları'nın dışında peyzaj uygulamaları da kente estetik değer katar. Sokaklar yeşillikler içinde olur. Yapılan imar planları şehrin manzarasını kapsayıcı nitelikte olmalı. Balkonların geniş olması, terasların büyüklüğü yaşam alanlarında kişiler üzerinde piskolojik olarak her zaman olumlu etki yapar. İnsanlara yaşam alanlarında rahatlık verir.

Çatı piyesleri, insan yaşam alanları olarak düşünülerek imar planlarında yer almalı.Fakat ilçemizde bunların büyük bir bölümü imar uygulamalarında yerini almaması ilçemizin marka değerini düşürüyor.

Boğaz manzaralı, adalar manzaralı daireler televizyon reklamlarında boy boy yerini alırken Haliç manzaralı daireler yer bulamıyor. Nedeni çok açık. Verilen imar izinleri Haliç manzarasını içermiyor. Eyüp Sultan'da dubleksler adeta kümes gibi.Yaşam alanı yaratmıyor. Bir yatak odası ve bir gardolap sığdıramıyorsun.

Boğaz manzaralı bir dubleks daire 2-3 milyon dolar ederken haliç manzaralı bir daire 1 milyon etmiyor. Bence belediye yetkileri imar konusunda her mahalle için ayrı imar ve peyzaj çalışması yaparak yeşilikler içinde sokaklar yaratabilir. Manzaralı, büyük balkonlu, geniş teraslı evler Eyüp Sultan’ın marka değerini yükseltir.

Belediye yetkilileri kümes misali dubleksler yerine ferah yaşanabilir dubleks daireler için imar planlarını yeniden gözden geçiriebilir. Unutmamak gerekir ki bu manzara Allahu teala’nın Eyüp Sultan’a bahşettiği bir manzaradır.

Not 1: Kapak fotoğrafı Pierloti'de bir dubleks dairenin banyosunın fotoğrafıdır. Duşakabinin yerden yükseklik boyu 1,40 cm dir. Çok merak ettim, bir insan orada nasıl banyo yapabilir. Oraya alıcı olarak gelen vatandaş satın alacak.

Not 2: Bahse konu olan, fotoğrafını çektiğimiz daire belediye imar müdürlüğünce iskanı alınmış bir dairedir.

 

r.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.