EKONOMİ Haber Girişi : 09 Ağustos 2011 18:10

Çekirge Bu kez Sıçrayamadı.

Çekirge Bu kez Sıçrayamadı.
Eyüp Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi kombici Hüsnü Bilgin sonunda yakayı ele verdi.

Uzun süredir Haber İstanbul gazetesinin manşetlerinden düşmeyen Eyüp Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi kombici Hüsnü Bilgin sonunda yakayı ele verdi.

 

Hüsnü Bilgin’i yakalayan ise CHP’nin yeni ilçe başkanı Levent Karakoç oldu. Olay İlçe Başkanı Levent Karakoç’a bir iş adamının “partiye bağış yapmama rağmen makbuzlarım verilmedi” şikâyetiyle ortaya çıktı.

 

Geçen hafta patlak veren olay şöyle gelişti: Kombici Hüsnü 2010 yılında bir işletmeden 10 bin TL’si nakit olmak üzere 4 ayrı çekle toplam 50 bin TL alıyor. İşadamı bu parayı CHP’ye eğitim yardımı olarak veriyor. Aradan geçen uzun süreye rağmen işadamı birkaç sefer Hüsnü Bilgin’e başvurmasına karşın verdikleri yardımın makbuzlarını alamıyor.

 

İşadamı son çare olarak CHP Eyüp İlçe Başkanlığı’na başvuruyor. İlçe Başkanı Levent Karakoç ilçenin hesaplarını incelediğinde böyle bir paranın ilçeye gelmediğini, hatta paranın alındığı tarihte Hüsnü Bilgin’in ilçe yöneticisi dahi olmadığını, dolayısıyla parti adına para toplama yetkisinin de bulunmadığını görüyor. Hal böyle olunca 50 bin TL’yi alıp iç eden Hüsnü Bilgin’i hem parti disiplin kuruluna sevk ediyor hem de Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor.

 

Cumhuriyet Savcısı dosyayı inceledikten sonra haksız menfaat edinmekten mi, yoksa örgütlü dolandırıcılıktan mı mahkeme açacağı merak ediliyor. Çünkü Hüsnü Bilgin’in bu parayı tek başına almadığı ve bu işin ilk işi olmadığı iddia ediliyor.  

 

ŞUBAT AYINDA GAZETENİN MANŞETİNDEYDİ.

 

Şubat 2011 tarihinde “Kaçakların Korkulu Rüyası” başlığı altında Hüsnü Bilgin hakkında ileri sürülen iddiaları Haber İstanbul gazetesi gündeme getirmişti. Haberde Kombici Hüsnü’nün imar tadilatı yapıldığında veya bir şirkete çalışma ruhsatı verildiğinde bunları takibe aldığını, izinlere Meclis üyesi sıfatıyla itirazda bulunduğunu yazmıştık. Bu itirazlarını ise firmalar Kombici Hüsnü’yü ikna edince (nasıl veya neyle ikna oluyor ise?) geri çektiğini anlatmıştık. 

 

Bu itirazlar ve geri çekme belgeleri de suç duyurusu dosyasında önemli bir yer tutuyor. Cumhuriyet savcılığı itirazlar ve geri çekmelerle Hüsnü Bilgin’in ve ailesinin kısa sürede artan mal varlığı arasında ilişki kurduğunda bu kirli ilişkilere kimlerin ne ölçüde bulaştığını da öğreneceğiz.

 

HÜSNÜ BİLGİN’İN ÖNLENEMEYEN YÜKSELİŞİ

 

Hüsnü Bilgin Belediye Meclis Üyesi seçildiğinde Alibeyköy’de doğalgaz tesisatı yapan ve kombi satan mütevazi bir esnafımızdı. Siyasi hayattaki başarısına rağmen ticari hayatında sorunlarla boğuşuyordu. Nitekim kısa süre sonra arkasında kombi mağdurları bırakarak dükkanını kapatmak zorunda kaldı. Mahkeme kararı olmasına rağmen sattığı bozuk kombileri dahi değiştirecek parası olmayan Hüsnü Bilgin Meclis Üyesi olduktan kısa süre sonra Alibeyköy’den Göktürk’e intikal ettiği gibi on milyarlarla verilen Aslı Börek’in bayiliğini de aldı.

Alibeyköylüler yılların Kombici Hüsnü’sünün bu yükselişinin perde arkasını merak edip duruyordu. Son gelişmeler Alibeyköylülerin meraklarını da önemli ölçüde giderdi.