SİYASET Haber Girişi : 07 Aralık 2023 12:21

CHP’DE 13 ADAY ADAYI BAŞVURDU.

CHP’DE 13 ADAY ADAYI BAŞVURDU.
31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçim için hazırlıklarını sürdüren CHP'de aday adaylarının başvuruları 5 Aralık Salı günü akşamı son bulması ile beraber CHP Eyüpsultan İlçe Başkanlığına onüç aday başvurdu.

ESKİ ADAYLAR TEKRAR ADAY

 

Adaylar arasında geçen dönemde belediye başkan aday adayı olan fakat aday olamayınca meclis üyeliği görevinde bulunan ilahiyatçı Mustafa Tüysüz, eski belediye başkan adaylarından Eyüpsultan'ın köklü ailelerinden Ferzan Özer ve 31 Mart 2019 seçimlerden hemen sonra hergün Eyüpsultan'ın bir mahallesinde çalışma yaparken gördüğümüz Emel Bilenoğlu da bulunuyor.

 

 

ERZURUMLULAR ÇOĞUNLUKTA

 

Aday adayları arasında dört Erzurumlu aday adayının olması dikkat çekti. Erzurumlu adaylar arasında İBB Meclis üyesi Mali Müşavir Ali Haydar İşkar, CHP’nin değerli büyüğü deneyimli siyasetçi Dursun Bulut, bir ara atama ilçe başkanlığı görevinde bulunan eski meclis üyesi Ali Turan ve Eyüpsultan’a yeni gelen Eyüpsultanı evliyalar diyarı olarak ifadelendiren eski genel Başkan Kemal Kılıçdaroğluna raporlar yazdığını belirten Sevgi Düzgün de bulunuyor.  

 

 

DAİRE BAŞKANI VE DOKTOR ADAY

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinde daire başkanlığı görevinde bulunmuş ve geçmiş dönemde Milli Eğitim Müdürlüğünde Eyüpsultan Şube Müdürlüğü yapmış olan Talat Atay ve Dr Aytekin Parmak da başvuran aday adayları arasında yer alıyor.

 

 

YEREL ADAYLAR

 

Alibeyköylü olan aslen Gostivarlı Turan Luş, Göktürk’te oturan Alibeyköy Spor’da yöneticilik yapmış olan Aslen Rizeli olan Av. Mustafa Terzi, Yine Göktürk’te ikamet eden eski ilçe başkan adayı Fatma Yeşim Tektaşlı ve halen meclis üyesi olan Veli Güngör yerel adaylar arasında.

 

 

İL BAŞKANLIĞINA BAŞVURAN ADAYLAR

 

13 Adayın dışında il başkanlığına başvuruda bulunan ilçe ismi yazmadan başvurusu bulunan dört İBB üst düzey bürokratı da Eyüpsultan'da aday adayları arasında bulunuyor.