SİYASET Haber Girişi : 09 Temmuz 2023 21:17

CHP’DE DELEGE SEÇİMİ BAŞLADI

 CHP’DE DELEGE SEÇİMİ BAŞLADI
Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası gündeme gelen CHP kongre süreci delege seçimleri ile başladı.

Eyüpsultan’ın tüm mahallelerinde CHP üyelerinin oyları ile seçilecek olan dörtyüz delege ve doğal delegelerle beraber olağan kongre yapılacak.

 

Mahalellerden seçilecek olan delegeler kongrede ilçe başkanı ve il başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak 17 delegeyi seçecekler.

 

Bugün yedi mahallede delege seçimi yapıldı. 145 delege seçildi. Seçimin süprizi ise 2019 Yerel Seçimlerinde CHP Adayı olan Emel Bilenoğlu’nun Mimar Sinan Mahallesi’nde delege seçilememesi oldu.

 

Mimar Sinan Mahallesinde gençlerin oluşturduğu yeşil listede yedi delege seçildi.

 

 

Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş kendi mahallesi olan Güzeltepe Mahallesi’nde tek liste ile seçime girdi. 45 Delege belirlendi. Delegeler muhalefet ile uzlaşılarak seçildi.

 

 

CHP açısından seçimlerde en çok oy alınan ve en fazla 58 delege çıkartan Göktürk Mahallesi’nde kırmızı liste seçimi kazandı. Kırmızı listede eski il başkanı Cemal Özdemir liste başı olarak seçimlere girdi. İlçe başkanı Doğan Sarıtaş’ın da desteklediği liste üç grup tarafından desteklendi. Mahalle başkan Utkusal Uras’ın beyaz listesi seçimleri kaybetti.

 

 

Sakarya Mahallesi sekiz delegesini belirledi. İlçe başkanı doğan sarıtaş’ın destek verdiği liste kazandı.

 

 

Silahtarağa Mahallesinde ise Eski İlçe Başkanı Sinan Akçiçek listelede yer bulamadı. Mahalle başkanı Emrulah Kömür’ün belirlediği liste seçimi kazandı.

 

 

Eyüpsultan Merkez Mahallesinde ise yine İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş’a yakın isimler delege seçildi.

 

 

Günün diğer süprizi ise RamiYeni Mahalle’de yaşandı. Gençlerin oluşturduğu liste kırk yıllık CHP üyelerinin oluşturduğu listeye karşı seçim kazandı.

 

 

Genel olarak özetlersek ilçe başkanı Doğan Sarıtaş bugünün kazananı oldu. Desteklediği listelerde delegelerin yüzde altmışını kazandı. Önümüzdeki hafta da diğer mahallelerde delege seçimleri devam edecek.