EKONOMİ Haber Girişi : 13 Aralık 2011 14:10

CHP?den Aşure Çıkarması

CHP?den Aşure Çıkarması
CHP Eyüp İlçe Yönetim Kurulu hafta sonu demokratik kitle örgütlerinin aşure dağıtım günlerine katıldı.
CHP ilçe başkanı Ali Turan başkanlığında oluşan heyet cumartesi günü Alibeyköy Cemevinde aşure dağıtımına katıldı. Cemevinde dede Hüseyin Güzelgül tarafından karşılan CHP heyeti yapılan etkinliğin onur konuğu oldu.

CHP heyeti Pazar günü de bölgemizde bulunan Dersim Federasyonu?nu ziyaret etti. Burada aşure gününe katıldı. Heyet sırası ile Tunceli Meşe yolu Derneği,Sivas Gümüşlü köyü ,Sivas Hafik derneklerini ziyaret ederek burada dağıtılan aşure çorbası dağıtım etkinliklerine katıldı.

İlçe başkanı Ali Turan " Aleviliğin özünü Ehl-i Beyt sevgisinin oluşturduğunu ifade etti. Turan "Kerbela, İslam tarihinde kara bir lekedir. Zalimler, sırf bir iktidar mücadelesi için Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)`in güzide torunu, Ehl-i Beyt`in babası Hz. Ali`nin oğlu Hz. Hüseyin`i hunharca katletmiştir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(SAV)`in mübarek torunu Hz. Hüseyin`i kalleşçe katleden zihniyeti lanetliyoruz. Hz. Hüseyin Efendimizle birlikte Kerbela`da 72 masum insanın kılıçtan geçirilmesinin hüznünü asırlardır yaşıyoruz. Yüreğimiz yanıyor.Alevi vatandaşlarımız bu acıyı tutukları matem orucu ile yaşıyorlar.Bizlerde bu acıyı yüreğimizde hissediyoruz " dedi.