GENEL Haber Girişi : 29 Ağustos 2022 12:04

CHP İL BAŞKAN YARDIMCISI SEVİM’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

CHP İL BAŞKAN YARDIMCISI SEVİM’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sevim 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü sebebiyle kutlama mesajı yayımladı.

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sevim, mesajında şu ifadelere yer verdi: 

 

“Son dönemlerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşananlar, atalarımızın bağımsızlık ve özgürlük adına verdiği mücadeleyi daha da anlamlı kılmaktadır. 30 Ağustos Zafer Bayramının üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen şunu ifade etmeliyim ki; bağımsızlık ve özgürlük adına vermemiz gereken mücadele devam etmektedir.

 

30 Ağustos Zaferi’ni ve beraberinde Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını sağlayan en önemli etken hiç kuşkusuz dil, din, etnik köken ayrımı olmaksızın tüm halkımızın “Millet olma” bilinciyle bir araya gelip bütünleşerek, yurdumuza sahip çıkmasıdır. Bugün ise bu mücadele demokrasi, adalet ve özgürlükler adına verilmelidir. Böylesi bir destanın, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde yeniden okunması, yeniden bu büyük tarihten feyz alınması gerekmektedir.

 

Bundan 100 yıl önceki emperyalist güçlerin, bugün silahların ötesine geçerek zihinlere yayılmak ve toplumları bugünün farklı araçları ile kontrol altında tutmak istediği bilinen bir gerçektir. İşte bu nedenle, zamanın ruhunun çok çok ötesine geçmiş büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözlerini bugünün koşulları içerisinde yeniden okumalı ve bugün de özgürlük ve bağımsızlık için kalemle ve fikirle emperyalist zihniyete olduğu gibi baskıcı ve tek adamlığa karşı mücadeleye devam etmemiz gerektiğini unutmamalıyız.

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, milletimize eşsiz zaferler kazandıran, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun silâh arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizle gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”