GÜNDEM Haber Girişi : 10 Ocak 2024 18:35

CHP'NİN ADAYI BELLİ OLDU

CHP'NİN ADAYI BELLİ OLDU
CHP'nin Eyüpsultan Belediye aAşkan Adayı Dr. Mithat Bülent Özmen oldu

CHP'nin Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı İGDAŞ Genel Müdürü  Dr. Mithat Bülent Özmen  oldu.

 

İGDAŞ Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek Eyüpsultan Blediye Başkan Aday Adaylığına başvuran Dr. Mithat Bülent Özmen CHP Eyüpsultan Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

 

15 YıldırEyüpsultan  Göktürk'te ikamet ediyor. Özmen 15 yıldır CHP Eyüpsultan İlçesi üyesi ve çeşitli dönemlerde de ilçe ve il delegeliği görevlerinde bulunmuştur.

 

DR. MİTHAT BÜLENT ÖZMEN KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde siyaset bilimi ve kamu yönetimi okudu. AB Jean Monnet Bursiyeri olarak University of Kent, Brussels School of International Studies’den uluslararası ilişkiler yüksek lisans derecesi aldı. Doktorasını bankacılık ve finans üzerine yaptı.

 

1992 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda iş hayatına başlayan Dr. Özmen, 1994 yılında Türkiye İş Bankası Teftiş Kurulu’na katıldı. Devam eden süreçte hem banka ve finans kuruluşlarında hem de reel sektörde üst düzey yöneticilik yapan Dr. Özmen, en son enerji sektörünün önde gelen holdinglerinden birinde CEO ve Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Doğal Gaz İthalatçıları Derneği (GAZİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2019 Yerel Seçimleri hemen akabinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki ve Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi olan İGDAŞ’ta Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve başlayan Dr. Özmen, 1 Aralık 2023 tarihine kadar bu görevlerinin yanısıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Grup Başkanlığı görevini de icra etti.

 

Dr. Özmen, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2015 Genel Seçimleri’nde kamuoyuna açıklanan ve erişim imkanı sınırlı hane halklarının konut sahibi olmalarına yönelik en önemli seçim vaatlerinden birini hazırladı. Dr. Özmen’in yeni bir finansal ve istatistiki model öneren söz konusu çalışması aynı zamanda doktora tezi olarak kabul edildi ve hakemli akademik kitap olarak literatüre girdi.


İki dönem TÜSES Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Dr. Özmen, halihazırda Cumhuriyet Halk Partisi, TÜSES ve SODEV üyesidir.


Çeşitli üniversitelerin MBA ve yüksek lisans programlarında konut politikaları, risk yönetimi, finansal piyasalar ve finansal yönetim üzerine ders veren Dr. Özmen, ileri derecede İngilizce bilmektedir. Dr. Özmen evli ve iki çocuk babasıdır.