EKONOMİ Haber Girişi : 15 Ağustos 2011 18:05

Çırçır İlköğretim Okulu Başka Bahara

Çırçır İlköğretim Okulu Başka Bahara
Temelini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun attığı Çırçır İlköğretim Okulu’nun mütahidi yok
Mayıs ayında temelini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun attığı Çırçır İlköğretim Okulu’nun mütahidi işi yarım bırakarak kayıplara karıştı.
İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Eyüp Çırçır İlköğretim Okulu’nun yüklenicisi mütahid iflas ettiğini açıklayarak işi yarım bıraktı. Önümüzdeki öğretim yılına yetişmesi planlanan ilköğretim okulu bu şartlarda yetişemeyecek gibi görünüyor. Konu ile ilgili olarak Çırçır Mahalle Muhtarı Yusuf Gül ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları il özel idaresi yetkilileri ile görüştüler. Yapılan görüşmede okulun ihalesinin yeniden yapılacağı ama planlanan sürede bitirilmesinin zor olduğu, en erken 2012 eğitim öğretim yılına yetişebileceği kendilerine iletildi. Mahalle sakinleri sahipsiz kalan inşaatın çevre için tehlikeli olduğunu yetkililerin bir an önce önlem almasını bekliyor.