GENEL Haber Girişi : 03 Ekim 2022 09:25

Çırçırlılar Kapalı Pazar Yeri İstiyor…

Çırçırlılar Kapalı Pazar Yeri İstiyor…
Çırçır Mahallesi sakinleri Cuma günleri kurulan pazarın kapalı modern bir pazar yerine taşınmasını istiyorlar.

Nüfus olarak Eyüpsultan’ın en büyük mahallelerinden biri olan Çırçır Mahallesi sakinleri cuma günü kurulan pazarın kapalı pazara dönüşmesini istiyorlar.

 

 

Çırçır Mahallesi’nde cuma günleri Betül ve Nihal Sokaklarında kurulan pazarın mahallede birçok olumsuz durum yarattığını belirtiyorlar.

 

 

Özelikle Pazar kurulduğu gün İETT otobüsleri mahalleye giremediğini, acil durumlarda itfaiye ambulans gibi araçların mahalleye girişleri neredeyse imkânsız olduğunu ifade diyorlar.

 

Kışın yağmurda ve soğukta, yazın sıcakta vatandaşların ve pazarcı esnafının zor koşullarda alışveriş yaptığını altını çiziyorlar.

 

 

Bu olumsuz durumun ortadan kalması için mahallede kapalı pazar yeri yapılması konusunda ısrarcılar.

 

Ak Parti Çırçır Mahallesi Meclis Üyesi Güven İldirim konu ile ilgili birçok çalışma yaptıklarını Eyüpsultan Belediyesinin proje ve yapım konusunda duyarlı yaklaştığını fakat yer konusunda İBB’nin olumsuz tavrının Çırçır Mahallesi’nde kapalı pazar yeri yapılmasını engellediğini ifade etti.

 

 

Meclis Üyesi İldirim “Mahallemiz Eyüpsultan’ın en büyük mahallelerinden biridir. 40 Bine yaklaşan bir nüfusa sahibiz. Ama modern bir Pazar yerimiz yok. Bu konuda mahallenin meclis üyesi olmam sebebi ile ilk önce Eyüpsultan Belediyesi ile görüştüm. Başkanımız Deniz Köken konuya çok sıcak yaklaştı ‘yer konusu çözüldüğünde biz projesini hemen yapar inşaatına başlarız’ dedi. Bizlerde yer konusunda çalışmalar yaptık. Mahallemizde İtfaiyenin yanındaki mülkiyeti İBB iştiraki olan İmar Aş ait olan arsanın kapalı pazar yeri olması için başvurduk. Ne yazık ki İBB yetkilileri yeşil alan yerin kapalı Pazar yeri yapılmasına sıcak bakmadılar. Bizler yine yılmadık başka çözüm önerileri aradık. Mülkiyeti Eyüpsultan Belediyemize ait Kemerburgaz Hamidiye Su şirketinin yanında bulunan arsamızla takas etmeyi önerdik fakat İBB yetkileri bunu da kabul etmediler. Bizler kendilerine Pazar yerini kendilerinin yapmasını ve iletmesini de önerdik fakat yine kabul görmedi.

 

 

Biz hem vatandaşların hem de pazar esnafının rahatı için mahallemizde kapalı pazar yeri istiyoruz. Eyüpsultan Belediyemiz geçmiş dönemde Silahtarağa’da yapmış olduğu ve Alibeyköy’de de inşaatına başladığı modern bir pazar yeri istiyoruz. Ama İBB yetkilileri bunu engelliyor. Her yerde modernlikten çağdaşlıktan bahseden sosyal demokrat anlayışını bu olmadığını biliyorum, ama maalesef İBB yetkilileri bunu bilmiyor. Bu konuyu biz siyaset üstü olarak düşünüyoruz. İşi kimin yaptığının bir önemi yok, önemli olan Çırçır Mahallesine kapalı modern bir Pazar yerinin yapılmasıdır. Bu konuda CHP Meclis üyelerinden ve ilçe yönetiminden destek bekliyorum. Amacımız mahallemize hizmet. Siyasi bir bakış açımız yok”